Folkemødedebat: Samarbejdet i den nye kommunalbestyrelse

Hvordan skaber man et godt samarbejde i den nye kommunalbestyrelse? COK inviterer til debat om det politiske samspil på årets Folkemøde.

I januar 2018 trådte 945 nyvalgte ind i landets kommunalbestyrelser. Det er folkevalgte ildsjæle med ambitioner og visioner for deres kommune og deres virke som kommunalpolitikere – men hvad er det for en virkelighed, de nyvalgte kommunalpolitikere møder? Hvad kan forvaltningen gøre for at forberede de nyvalgte på det politiske arbejde? Hvad er borgmesterens rolle? Hvad kan erfarne kommunalbestyrelsesmedlemmer gøre for at hjælpe de nyvalgte godt på vej, og hvad kan de nyvalgte selv gøre? 


COK inviterer til debat om samarbejdet i de nye kommunalbestyrelser. Kommunaldirektøren, borgmesteren, den erfarne og den nyvalgte kommunalpolitiker giver alle deres bud på, hvad der skal til for at sikre et godt samarbejde i hele valgperioden.

- Vi diskuterer hvilke dyder, værktøjer og kompetencer, der hjælper nyvalgte såvel som erfarne kommunalpolitikere til at få mest muligt ud af valgperioden, siger Claus Damgaard, der er afdelingsleder i COK og ansvarlig for debatten på årets Folkemøde.

50 års erfaring giver holdbare løsninger

I mere end 50 år – lige siden Den Kommunale Højskole i Grenaa – har COK været kommunernes forening og læringspartner.

COKs formål er at understøtte den kommunale videndeling, erfaringsudveksling og kompetenceudvikling. Det sker gennem kurser, uddannelser, konferencer og temadage.

- COK understøtter kommunerne ved at oversætte nye kompetencebehov til praksisnære færdigheder hos alle personalegrupper i den kommunale sektor. På det politiske område er det derfor af afgørende betydning, at vi vedligeholder relationen til de knap 700 nyvalgte kommunalpolitikere, der deltog i COKs Kattegatkurser tidligere i år, siger Claus Damgaard.

Deltagere i debatten

Ole Bondo Christensen, borgmester (A), Furesø Kommune

Anne Camilla Meyer (A), erfarent kommunalbestyrelsesmedlem, Faxe Kommune

Maike Fiil (V), nyvalgt kommunalbestyrelsesmedlem, Bornholms Regionskommune

Claus Thykjær, kommunaldirektør, Greve Kommune

Kom og deltag i debatten, der finder sted torsdag den 14. juni kl. 15.45-16.30 | KL's telt ved Allinge Røgeri (F2).

Se COK's øvrige debatter på Folkemødet her

Emneord: 130618, Folkemøde 2018, COK, Ole Bondo Christensen, Anne Camilla Meyer, Maike Fiil, Claus Thykjær
COK på DenOffentlige.dk COK er en aktiv del af den kommunale velfærdsudvikling. COK er kommunernes kompetencecenter i forening, og vores vigtigste opgave er at understøtte kommunernes drift og udvikling gennem kompete...
Aktivitet: Artikler: 133 | Events: 5 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 09.04.19 Uddannelse
  COK investerer i nye uddannelser

  Med et overskud på knap 2 mio. kr. er COKs regnskab afsluttet og godkendt. COKs bestyrelse har valgt at anvende overskuddet på at udvikle nye uddannelsesforløb i samarbejde med landets kommuner.

 • 24.10.18 Ledelse
  Giv plads til at træne de tværfaglige kompetencer

  Et succesfuldt tværfagligt samarbejde kræver koblingskompetencer – at ledere og medarbejdere på tværs af organisationen er i stand til at kommunikere, koordinere og kooperere. Men det kommer ikke af sig selv, siger professor. Hør mere på konference.

 • 04.10.18 Europa
  Faglig ledelse hjælper dagtilbudslov på vej

  I anledning af den nye dagtilbudslovgivning har COK sat to dagtilbudsledere fra Frederiksberg Kommune i stævne. Hvad forventer de af den nye lov? Og hvilke udfordringer ser de i forbindelse med implementeringen

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.

 • 13.06.18 Ledelse
  Folkemødedebat: Hvordan oplever børn, forældre og ansatte god ledelse i børnehaven?

  På Folkemødet inviterer COK til debat om god ledelse i landets børnehaver og daginstitutioner - med med afsæt i Ledelseskommissionens rapport og den nye dagtilbudslov.