Foto: Shutterstock

Folketingets tiltale mod Inger Støjberg er klar: Nu skal der stemmes

Det har været et af de varmeste debatemner i dansk politik over de sidste uger, og nu er rigsretssagen mod den tidligere Udlændinge- og integrationsminister rykket endnu et skridt nærmere.

For nu er medlemmerne i Folketinget blevet enige om ordlyden af den tiltale Inger Støjberg skal forsvare sig i mod, i en potentielt kommende rigsretssag – Det erfarer B.T.

LÆS OGSÅ: 25.000 vil stille Mette Frederiksen for en rigsret

Roden af hele den politiske ballade, er at Inger Støjberg under sin tid som minister, ulovligt skulle have adskilt ægtefæller og samlevende par, hvor af den ene var mindreårig, der opholdt sig i asylcentre.

Sagen har taget meget lang tid at få igennem diverse undersøgelser og domstole, men der ser nu ud til, at Inger Støjberg godt kan forberede sig på at skulle for en rigsret.

Ifølge B.T. vil Folketinget i februar stemme om hvorvidt den tidligere minister skal tiltales. B.T. beretter nemlig samtidigt, at der i øjeblikket tegner så et flertal af folketingsmedlemmer der mener at Støjberg skal tiltales.

Meget kunne tyde på B.T. får ret, da Inger Støjbergs egen partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, selv har bekræftet at han vil stemme for en rigsretssag.

”Jeg kan ikke leve med anklager om, at Venstre ikke kerer sig om lov og ret. Når sådanne anklager rejses, så skal de afklares, og der er ikke andre veje end en rigsretssag,” - har han tidligere udtalt om sagen

Støjberg er langt fra tilfreds med sin formand, som hun endda mener nærmest har modarbejdet hende i sagen

”Jeg er skuffet over, at det er min egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der inviterer resten af Folketinget til at rejse en rigsretssag mod mig,”.

Kun tiden vil vise hvad Inger Støjbergs skæbne indeholder, men sagen er uden tvivl alvorlig, da en rigsretssag ikke er noget der ofte kommer på tale. Sidste fandt sted for næsten 30 år siden, i 1993.

Emneord: Inger Støjberg, rigsretssag

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

 • 01.06.11 Social
  Indsatsen mod socialt bedrageri skærpes 1. juli

  Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skærper kontrollen med udbetalinger af offentlige ydelser. Med de nye regler er staten bedre rustet i kampen mod, at offentlige forsørgelsesydelser bliver udbetalt til borgere, der ikke har ret til ydelserne.