Foto: Shutterstock

Folketingets tiltale mod Inger Støjberg er klar: Nu skal der stemmes

Det har været et af de varmeste debatemner i dansk politik over de sidste uger, og nu er rigsretssagen mod den tidligere Udlændinge- og integrationsminister rykket endnu et skridt nærmere.

For nu er medlemmerne i Folketinget blevet enige om ordlyden af den tiltale Inger Støjberg skal forsvare sig i mod, i en potentielt kommende rigsretssag – Det erfarer B.T.

LÆS OGSÅ: 25.000 vil stille Mette Frederiksen for en rigsret

Roden af hele den politiske ballade, er at Inger Støjberg under sin tid som minister, ulovligt skulle have adskilt ægtefæller og samlevende par, hvor af den ene var mindreårig, der opholdt sig i asylcentre.

Sagen har taget meget lang tid at få igennem diverse undersøgelser og domstole, men der ser nu ud til, at Inger Støjberg godt kan forberede sig på at skulle for en rigsret.

Ifølge B.T. vil Folketinget i februar stemme om hvorvidt den tidligere minister skal tiltales. B.T. beretter nemlig samtidigt, at der i øjeblikket tegner så et flertal af folketingsmedlemmer der mener at Støjberg skal tiltales.

Meget kunne tyde på B.T. får ret, da Inger Støjbergs egen partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, selv har bekræftet at han vil stemme for en rigsretssag.

”Jeg kan ikke leve med anklager om, at Venstre ikke kerer sig om lov og ret. Når sådanne anklager rejses, så skal de afklares, og der er ikke andre veje end en rigsretssag,” - har han tidligere udtalt om sagen

Støjberg er langt fra tilfreds med sin formand, som hun endda mener nærmest har modarbejdet hende i sagen

”Jeg er skuffet over, at det er min egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der inviterer resten af Folketinget til at rejse en rigsretssag mod mig,”.

Kun tiden vil vise hvad Inger Støjbergs skæbne indeholder, men sagen er uden tvivl alvorlig, da en rigsretssag ikke er noget der ofte kommer på tale. Sidste fandt sted for næsten 30 år siden, i 1993.

Emneord: Inger Støjberg, rigsretssag

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

 • 01.06.11 Social
  Indsatsen mod socialt bedrageri skærpes 1. juli

  Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skærper kontrollen med udbetalinger af offentlige ydelser. Med de nye regler er staten bedre rustet i kampen mod, at offentlige forsørgelsesydelser bliver udbetalt til borgere, der ikke har ret til ydelserne.