Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

60 procents forskel: Her er strømmen billigst og dyrest i morgen

Forbrug

13/12/2023 13:41

J. Bøgen

Det kan godt betale sig at planlægge sit elforbrug det næste døgn.

Elpriserne har holdt sig forholdsvist stabile dette efterår og denne vinter - forstået på den måde, at det har været begrænset med store udsving i kW-timeprisen i løbet af det enkelte døgn.

Der har selvfølgelig været forskel, men det er alligevel de færreste dage, det har været, som det bliver i morgen.

Her er der nemlig mere end 60 procents forskel på den højeste og laveste pris i den ene halvdel af landet.

Billigst om natten

Hvis du har en tøjvask, du skal have sat over, eller måske en opvaskemaskine, der er ved at være fyldt, er det oplagt at sætte den til at køre i nat.

Fra midnat og frem til kl. 6 torsdag morgen koster en kW-time nemlig under 1,80 kroner (1,72 kl. 1-2 som det billigste) øst for Storebælt. Det er det samme vest for Storebælt.

Du skal i hvert fald ikke vente med at sætte vaskemaskinen i gang til om eftermiddagen. Prisen ryger nemlig op over 2 kroner fra kl. 7, og det er først kl. 21, den igen ryger under den magiske grænse.

Værst ser det ud øst for Storebælt mellem kl. 16 og 17, hvor en kW-time vil koste 2,76 kroner - altså mere end 60 procent mere end den laveste pris i løbet af natten.

Vest for Storebælt bliver udsvinget ikke nær så stort, da den højeste pris per kW-time bliver 2,23 kroner (kl. 8-9 og igen kl. 15-16).

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce