Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Adidas trækker tysk landsholdstrøje tilbage: Giver associationer til berygtet nazi-enhed

Forbrug

02/04/2024 08:42

J. Bøgen

Kan du se ligheden?

Adidas har forbudt fodboldfans at iføre sig den tyske nationaltrøje med nummer 44 på grund af dens opfattede lighed med det symbol, der blev brugt af nazistiske SS-enheder under anden verdenskrig.

Det skriver The Guardian.

Schutzstaffel (SS), en paramilitær organisation af Adolf Hitlers Tredje Rige, fik til opgave at udføre det systematiske folkedrab på jøder i hele Europa.

Bekymringer over trøjerne blev oprindeligt rejst af historikeren Michael König, som sagde, at sættets design var "meget tvivlsomt". Du kan se hans opslag samt billeder af trøjen i opslaget i bunden af artiklen.

Ikke den første diskussion

Den tyske udebanedragt vakte også kontrovers på grund af dens lyserøde farve. Tilhængere siger, at det afspejler Tysklands mangfoldighed, mens kritikere hævder, at det er et forsøg fra det tyske fodboldforbund (DFB) på at tjene ekstra penge.

En talsmand for Adidas, Oliver Brüggen, afviser, at trøjens lighed med de nazistiske symboler er bevidst.

"Vi som virksomhed er forpligtet til at modsætte os fremmedhad, antisemitisme, vold og had i enhver form," siger han ifølge The Guardian.

SS-runen blev designet i 1929 og blevet synonym med nogle af de værste forbrydelser begået af nazisterne. Medlemmer af SS var ansvarlige for at bevogte koncentrationslejre, afhøre mistænkte forrædere og drive udryddelseslejre som Auschwitz, hvor mere end en million mennesker blev myrdet.

Dette års EM i fodbold finder sted i Tyskland, med kampe i 10 forskellige byer. Det går løs den 14. juni, når værterne tager imod Skotland.

Mest Læste

Annonce