Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Foråret er sat på pause: Regn og sne på vej

Generelle nyheder

02/04/2024 06:59

J. Bøgen

Velkommen tilbage til hverdagen efter påske ...

Påsken er ovre, hverdagen kalder, og desværre betyder det også, at der er en hulens masse regn på vej til store dele af Danmark.

Et lavtryk over den vestlige del af Nordsøen bevæger sig nemlig mod nord, og en tilhørende front med regn bevægede sig mandag eftermiddag og aften op over Danmark sydfra.

Fronten ventes at gå i stå over Danmark og vil kun langsomt svækkes frem mod tirsdag aften eller natten til onsdag, og der kan i den forbindelse stedvis forekomme kraftig regn, med 30-50 mm regn i løbet af 24 timer.

DMI har således udsendt et kategori 1-varsel om voldsomt vejr, der gælder den sydlige halvdel af Jylland, Fyn samt øerne i det det fynske øhav.

Selvom man ikke lige bor i de områder, kan man dog stadig risikere at få en del vand fra oven.

Tirsdag

Dagen i dag bliver overskyet med regn det meste af dagen og i den nordlige del landet kan nedbøren gå over i slud eller tøsne.

Temperaturerne vil ligge mellem 1 og 5 grader, så det gælder om at klæde sig varmt på, hvis man skal ud.

I aften og i nat klarer det efterhånden op over den vestlige del, mens det mod øst bliver mest skyet med mulighed for lidt slud eller sne og først klarer op sidst på natten.

Temperaturerne kommer helt ned mellem 2 graders frost og 2 graders varme, så vær opmærksom på risiko for glatte veje, hvis du skal ud at køre.

Onsdag

På Bornholm først lidt regn eller slud, ellers tørt og en overgang nogen eller en del sol inden skyer breder sig ind over landet fra sydvest.

Om aftenen regn fra sydvest, der breder sig til resten af landet i løbet af resten af aftenen og om natten.

Dagtemperaturerne vil ligge mellem 4 og 9 grader, om natten mellem 1 og 7 grader.

Torsdag

"Lille fredag" bliver skyet og til tider med regn eller byger. Dagtemperaturerne vil til gengæld kunne komme op i tocifrede varmegrader, da vi kan se frem til mellem 6 og 12 grader. Om natten mellem 3 og 9 grader.

Mest Læste

Annonce