Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aftensmadsfavorit kaldes tilbage fra Rema 1000 - spis dem ikke!

Forbrug

25/11/22 10:57

Jens Asbjørn Bøgen

De kan give hosten, halsonde, tilstoppet næse og lignende.

Det kan godt være, at kalenderen siger december lige om lidt, men vi kan trods alt ikke spise risengrød hver eneste aften frem til jul (selvom det lyder som en barnedrøm).

En populær løsning på aftensmaden i mange danske hjemme må siges at være lasagne, da den har masser af variationsmuligheder, er relativt nem at lave og egentlig bare skal stå og passe sig selv i ovnen meget af tiden.

Men hvis du har tænkt dig at kaste dig over den italienske delikatesse her i weekenden, skal du lige være opmærksom på, hvilke produkter du bruger til at lave den.

Geia Food A/S tilbagekalder nemlig La Pasta Di Maria friske lasagneplader, fordi der er fundet mug i dem.

Det skriver Fødevarestyrelsen.

Pakkerne har en nettovægt på 250 gram, og det er partiet med bedst før-dato d. 02-01-2023, det drejer sig om. De har EAN-stregkodenummer 5710326000282.

Lasagnepladerne er solgt i Rema 1000-butikker over hele landet, og du må ikke spise dem - heller ikke, selvom du fjerner de muginficerede plader!

Når der først er synlig mug på en fødevare, er det nemlig som regel kun toppen af infektionsisbjerget. Du kan nemlig ikke vide dig sikker på, om skimmelsvampesporerne (som fører til mugdannelsen) har bredt sig, uden du kan se dem.

Hvis du har spist lasagneplader fra det omtalte parti, skal du være opmærksom på, om du udvikler symptomer på at have spist mug.

Det er typisk influenzalignende symptomer som hoste, halsonde, tilstoppet næse og lignende. I meget alvorlige tilfælde kan det føre til egentlig madforgiftning.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man smider lasagnepladerne ud eller leverer dem tilbage til butikken.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce