Verdens bedste byer 2022 er kåret, og Danmark er med i top 10. Foto: Shutterstock
Verdens bedste byer 2022 er kåret, og Danmark er med i top 10. Foto: Shutterstock

Danmark i top 10 over verdens bedste byer

Forbrug

13/7/22 1:06

Jens Asbjørn Bøgen

20.000 byboere har lavet en liste over verdens bedste byer at bo i, og Danmark er godt med.

Hvilke byer er de bedste at bo i i 2022?

Det kommer selvfølgelig an på, hvad man leder efter, men ikke desto mindre har man nu forsøgt at rangere de 53 bedste byer at være indbygger i netop nu.

Det er det såkaldte Time Out Index, der er klar med sin 2022-udgave, og Danmark er skam at finde på listen - faktisk er vi med i top 10 og slår byer som Stockholm, Madrid, London og New York.

Listen er lavet ud fra besvarelser fra 20.000 byboere omkring livet i deres hjemby lige nu. Der er blandt andet spørgsmål omkring spisemuligheder, natteliv, kulturelle oplevelser, naboskab og meget andet.

Ideen er, ifølge Time Out, at lave et øjebliksbillede af det at bo i en by på et specifikt tidspunkt og på den måde hjælpe rejsende med at finde ud af, hvor deres næste stop skal være.

På grund af coronapandemiens rejserestriktioner de forgangne to år, har listen i år særligt fokus på, hvordan en given by er at besøge i stedet for kun at se på, hvordan det er at bo der til hverdag.

Ydermere har Time Out snakket med et utal af eksperter og indholdsproducenter for at få detaljer om, hvorfor en given by er ekstra lækker lige nu.

Sådan ser top 10 ud

  1. Edinburgh (Skotland)

  2. Chicago (USA)

  3. Medellín (Colombia)

  4. Glasgow (Skotland)

  5. Amsterdam (Holland)

  6. Prag (Tjekkiet)

  7. Marrakech (Marokko)

  8. Berlin (Tyskland)

  9. Montreal (Canada)

  10. København (Danmark)

Som begrundelse for Københavns placering skriver Time Out blandt andet, at der ikke er mange byer i Verden, der på samme måde har gjort kanaler og vandløb til en del af bymiljøet. De nævner for eksempel flydende saunaer og kajakbarer samt et levende og pulserende festmiljø.

Derudover bliver København fremhævet for byens bæredygtighed og mulighed for at komme rundt på enten cykel eller til fods.

Bedre placeret end berømte byer

Som nævnt ovenfor bliver København faktisk vurderet højere end kendte storbyer som Stockholm (23), London (17), New York (20) og Madrid (12).

Andre populære rejsemål som Athen (35), Barcelona (39) og Rom (41) bliver altså skubbet ned af listen for at give plads til Danmark.

Hverken den norske hovedstad, Oslo, eller den finske ditto, Helsinki, er at finde på listen.

Så her er lige lidt ekstra at drille vores naboer med!

Annonce