Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekspert forklarer: Sådan kan du "kanalisere" varmen ind i dit rum hurtigere

Forbrug

03/12/2023 07:14

J. Bøgen

Det kan spare dig både tid og penge!

Når du tænder din varme, vil du have mest muligt ud af dine penge. Og nu har en VVS-mand delt en måde, du kan "kanalisere varmen" ind i rummet hurtigere for at spare penge.

Når temperaturerne falder betydeligt, kan det ofte føles som om, at selvom du skruer op for varmen, føler du ikke fordelene, før en god halv time efter.

Dette kan være, fordi du skal "kanalisere" varmen ind i rummet mere hensigtsmæssigt, og en ekspert fra Your Plumber har delt, hvordan du kan gøre det - og det er virkelig enkelt.

Sæt den fri

En måde at forsøge at få mest muligt ud af din varme er som det første at "fjerne radiatoren for eventuelle forhindringer såsom sofaer, der måtte være foran dem."

Dernæst bør du "sætte hylder over eventuelle radiatorer for at stoppe varm luft i at stige op."

Du kan også "dække et tyndt ark karton med stanniol og placere det bag dine radiatorer."

Dette vil "reflektere varmen tilbage i rummet", hvilket igen vil få rummet til at varme op hurtigere og "bevare mere varme."

Slip af med luftlommer

Det er også virkelig vigtigt at "aflufte dine radiatorer" for at slippe af med "luftlommer", og du bør røre over hele radiatoren for at sikre, at hele radiatoren bliver varm – ikke kun den nederste halvdel.

Mark Ingram, teknisk gas- og VVS-lærer hos Engineering Real Results (ERR), sagde om at aflufte radiatorer:

"Med tiden og køligere temperaturer vil efterspørgslen kun stige, og folk vil opdage, at de skal vente dage på, at en ingeniør er tilgængelig for at løse deres problem.

"Hvis du, når du rører ved alle radiatorerne, bemærker nogen kolde pletter, kan du have brug for at aflufte luften fra systemet, hvilket er en nem opgave, folk selv kan gøre."

Og han runder af med at sige: "Har du større bekymringer, bør du altid søge rådgivning fra en registreret Gas Safe-ingeniør."

Kilde: Mirror

Mest Læste

Annonce