Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Eksperterne vurderer: På denne dag kan du få det første smugkig på årsopgørelsen

Forbrug

07/03/2023 13:55

J. Bøgen

Den officielle offentliggørelsesdato er mandag d. 13. marts.

Mange danskere har nok sat et kryds i den mentale kalender ud for datoen mandag d. 13. marts 2023.

Det er nemlig den dag, Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen for 2022.

Men spørgsmålet er, om vi måske får mulighed for at se, om vi skal af med mere til skattefar, eller om vi har betalt for meget, nogle dage før den dato?

I en årrække har Skattestyrelsen nemlig åbnet for sluserne et par dage før den famøse dato, og eksperter kan ikke se, hvorfor 2023 skulle være nogen undtagelse.

Derfor vurderer de, at nysgerrige danskere kan logge ind på TastSelv på skat.dk allerede nu på fredag d. 10. marts 2023 og få udløst spændingen.

Det skriver Fagbladet 3F, der dog ikke har kunnet få datoen for den såkaldte "testadgang" bekræftet af Skattestyrelsen.

“Det er en tradition”

Ifølge Henning Boye Hansen, der er skatteekspert i revisionsselskabet BDO, er der dog en meget stor sandsynlighed for, at det også er sådan, det kommer til at forløbe i år.

"Jeg anser det for helt givet, at Skattestyrelsen åbner for adgangen på fredag sidst på eftermiddagen. Det er en tradition, der er blevet holdt i hævd i mange år. Intet tyder på, at det ikke går som det plejer også i år," siger Henning Boye Hansen til Fagbladet 3F.

Offentliggørelsen af årsopgørelsen er uden sammenligning Danmarkts største digitale enkeltbegivenhed, når 4,8 millioner danskere vil finde ud af, om de skal have penge tilbage eller ikke har betalt nok skat i det forgangne år.

Det første kig afslører, om du får eller skal af med penge, men Skattestyrelsen anbefaler, at man altid tjekker oplysningerne igennem en ekstra gang uanset hvad.

Flest får penge tilbage

Underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen, siger til Fagbladet 3F, at Skattestyrelsen altid oplever en voldsom stor interesse for at se, om årets tal er rødt eller grønt.

Skat får nemlig mange oplysninger automatisk, men der er nogle ting, som Skat ikke selv kan hente - derfor er det vigtigt, at du bruger lidt tid på at tjekke, om du nu også har fået alt skrevet rigtigt ind.

Et eksempel på et fradrag, som mange glemmer, er kørselsfradraget, hvor man kan få X antal kroner per kilometer, man kører på arbejde (over 25 kilometer om dagen).

Efter frigivelsen af årsopgørelsen udbetales overskydende skat fra den 14. april.

Sidste år blev der ifølge Skattestyrelsen udbetalt godt 19,9 milliarder kroner i overskydende skat og opkrævet knap 8,4 milliarder kroner i restskat. Der var altså umiddelbart flest danskere, der havde betalt for meget i skat og derfor fik lidt ekstra ind på kontoen til at hjælpe i det herrens år 2022.

Mest Læste

Annonce