Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekstremt dyr strøm tirsdag - disse tidspunkter skal du undgå

Forbrug

28/11/2022

Jens Asbjørn Bøgen

Prisen bliver tredoblet i forhold til søndag.

Torsdag skal vi tænde kalenderlyset, når vi officielt rammer d. 1. december.

Det er jo som bekendt en af (hvis ikke den) dyreste måned i løbet af året, og det er ikke ligefrem en god ting - særligt ikke, når priserne går så meget amok, som de gør i 2022.

Elpriserne for i dag har været lidt højere end den tidlige julegave, vi fik i form af lave priser søndag. Resten af mandagen holde niveauet sig stadig over søndagens priser, men der kommer trods alt ikke de store udsving i priserne.

Over de næste mange timer svinger prisen faktisk kun med 36 øre fra den dyreste pris per kW time (1,86 kroner fra kl. 17 til 18) og den billigste (1,5 kroner mellem kl. 20 og 21).

Efter kl. 21 ryger vi under 1,5 kroner per kW time, og fra kl. 23 frem til midnat slutter vestdanskerne med at skulle betale 1,25 kroner per kW time, mens østdanskerne slipper med 1,05 kroner for det samme.

Allerede efter midnat fornemmer man dog, at tirsdag bliver et udfordrende døgn i forhold til elpriser.

Frem til kl. 6 tirsdag morgen kommer prisen ikke på noget tidspunkt under 1,52 kroner per kW time, og kl. 6-7 er vi oppe på 1,92 kroner.

Men det er desværre kun introen til en sand mareridtsdag for elpriserne.

Kl. 7 koster en kW time 2,88 kroner, og timen efter (mellem kl. 8 og 9) er vi oppe på svimlende 3,3 kroner per kW time (før moms, afgifter og transport) - og der bliver den.

Fra kl. 8 og hele 12 timer frem, vil prisen nemlig være over 3 kroner per kW time.

Det bliver billigst mellem kl. 12 og 13 med 3,11 kroner for en kW time, imens prisen stikker helt af med 3,73 kroner for det samme mellem kl. 17 og 18.

Fra kl. 20 når vi lige under 3-kronersgrænsen igen med 2,97 kroner per kW time, og heldigvis fortsætter det da den rigtige vej i løbet aftenen.

Time for time ryger prisen nemlig en tand ned, og fra kl. 23 til midnat skal vi af med 2,08 kroner per kW time.

Tryk på "i morgen" i grafen her under for at se prisudviklingen time for time tirsdag. Graf og data er leveret af Elberegner.dk og er prisen for elektricitet eksklusive moms, afgifter og transport.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce