Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Elpriserne for 1. februar er klar - her bliver strømmen billigst

Forbrug

31/01/2023 13:17

J. Bøgen

Spørgsmålet er, om det bliver dyrt at tænde for lyset i den mørke tid.

Når vi rammer midnat har vi officielt overstået den første måned af 2023.

Det har været en mindre rutsjebanetur hvad angår elpriserne, og spørgsmålet er så, hvordan det udvikler sig i løbet af februar.

Årets sidste januardag delte landet i to natten til tirsdag, men fra morgenstunden blev priserne udlignet, så vi alle skal betale nogenlunde den samme pris resten af døgnet.

Gennemsnitsprisen vest for Storebælt vil ligge på 1,05 kroner per kW time, og øst for Storebælt vil gennemsnitsprisen ligge på 86 øre for det samme.

Dagens højeste pris kom i morgenen fra kl. 7 til 10, hvor hele landet skal betale lidt over og under 1,20 kroner per kW time alt efter tidspunkt.

Resten af dagen holder sig lige over 1 krone per kW time, men fra kl. 20 kommer vi alle ned under 1 kroner per kW time, og der holder vi os frem til midnat.

Onsdag bliver gennemsnitsprisen 1,01 kroner per kW time i hele landet, og natten kommer til at være billigst.

Fra midnat og frem til kl. 6 vil en kW time koste mindre end 1 krone, og fra kl. 4 til 5 vil det være billigst med omkring 70 øre per kW time.

Kl. 6 kommer vi op over 1 krone, og få timer efter (kl. 8-9) får vi døgnets højest kW time-pris med 1,24 kroner.

Resten af dagen og aftenen bliver meget stabil med priser lidt på lidt over 1 krone per kW time, men kl. 22 kommer vi under den magiske grænse igen.

Døgnet slutter af med 88 øre per kW time fra kl. 23 og frem til midnat.

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time onsdag d. 1. februar.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Vær opmærksom på, at grafen ikke medregner omkostninger til netselskabet, da de varierer alt efter ens selskab og adresse samt tidspunkt på døgnet.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce