Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tirsdagens elpriser er klar - og du bør lave kaffen på arbejdet

Forbrug

09/01/2023 13:19

J. Bøgen

Til gengæld slutter døgnet rigtig billigt af!

Folkesporten med at holde øje med elpriserne har stadig godt fat i os danskere, og nu er priserne for tirsdag d. 10. januar klar!

Men først tager vi lige et kig på, hvordan resten af mandag d. 9. januar udvikler sig.

Siden i morges har elpriserne ligget relativt konstant omkring 1,50 kroner per kW time i hele landet, men der kommer nogle udsving de resterende timer af døgnet.

Mellem kl. 17 og 19 topper døgnets priser med henholdsvis 1,81 og 1,88 kroner per kW time, men i løbet af aftenen kommer udgifterne til at falde.

Der er dog markant forskel på, hvad man skal af med, alt efter hvor i landet man bor.

For hvor prisen per kW time ikke ryger under 1,20 kroner i Vestdanmark (mellem kl. 23 og midnat), så kommer man i Østdanmark faktisk under 1 krone allerede fra kl. 22.

De sidste to timer af mandag kommer strømmen her således til at koste 97 øre og 94 øre per kW time.

Men efter midnat kommer priserne til at være helt ens for hele landet nok en gang.

Natten igennem vil prisen ligge nogenlunde konstant mellem 1,03 kroner og 1,17 kroner fra midnat og frem til kl. 6 om morgenen.

I takt med, at landet kommer ud af fjerene, og vi møder ind på arbejde, når vi faktisk døgnets højeste kW pris allerede mellem kl. 8 og 9. Prisen vil være 1,73 kroner inkl. moms og afgifter, men uden tariffer.

I løbet af dagen er prisen meget konstant omkring 1,50 kroner per kW time og lidt over, hvor østdanskerne generelt slipper et par øre billigere.

Først kl. 21 når vi under 1 krone per kW time, men det gælder til gengæld også i hele landet. Fra kl. 21 og en time frem vil prisen således være 99 øre inkl. moms og afgifter, uden tariffer, og fra kl. 23 slutter vi af med døgnets billigste kW time-pris.

I Østdanmark vil strømmen således koste 61 øre per kW time, og i Vestdanmark skal man af med 59 øre per kW time.

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time tirsdag d. 10. januar.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Vær opmærksom på, at grafen ikke medregner omkostninger til netselskabet, da de varierer alt efter ens selskab og adresse samt tidspunkt på døgnet.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce