Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lav kaffen på arbejdet - her er strømmen dyrest torsdag d. 26. januar

Forbrug

25/01/2023 13:19

J. Bøgen

Der er penge at spare i den ene halvdel af landet.

Elpriserne er svære at blive kloge på for tiden.

For hvor vi generelt har kunnet glæde os over kW time-priser på under 1 krone i store dele af måneden, er priserne steget markant i løbet af sidste uge og hen over weekenden.

Denne uge er ingen undtagelse, og mandag fik vi blandt andet en foreløbig årsrekord med en en kW time-pris på 2,66 kroner inkl. moms og afgifter, men uden tariffer.

Generelt har vi fået en mærkbart billigere dag onsdag, end vi havde tirsdag. Gennemsnitsprisen vest for Storbælt er nemlig faldet til 1,40 kr. per kW time fra 1,99 kr. tirsdag, og øst for Storebælt kommer vi ned på 1,34 kr. mod 1,99 kr. tirsdag.

Fra kl. 21 i aften bliver der stor forskel på prisen alt efter landsdel. Vest for Storebælt vil prisen lyde på hhv. 1,49, 1,50 og 1,41 kroner per kW time de sidste tre timer af onsdag, men øst for Storebælt bliver det markant billigere.

Her lyder priserne nemlig 1,09, 1,09 og 0,73 kroner per kW time.

Tager vi et kig på torsdag starter landet også ud med at være delt i to. Vest for Storebælt kommer man for eksempel ikke til at kunne spare noget ved at vaske i nat, da den laveste pris per kW time vil være 1,33 kroner (kl. 3-4).

Øst for Storebælt er historien en noget anden. Her holder prisen sig nemlig under 1 krone fra midnat og frem til k. 3, hvor den lige sniger sig op over den magiske grænse. Det er billigst fra midnat og frem til kl. 1 (73 øre per kW time).

Fra kl. 5 i morgen tidlig følges hele landet ad, og det er faktisk også om morgenen, vi får døgnets højeste priser. Fra kl. 8 til kl. 10 vil strømmen nemlig koste 2 kroner per kW time, inden den langsomt falder frem til kl. 14, hvor den tager et godt hug ned.

Der kommer endnu en mærkbar stigning kl. 17-18 med 1,88 kroner per kW time, og fra kl. 20 bliver landet igen delt midt over.

Vest for Storebælt må man nemlig belave sig på priser fra 1,34 kroner og ned til 1,29 kroner per kW time, som er det, vi slutter døgnet af med.

Øst for Storebælt kommer vi imidlertid ned under 1 krone allerede kl. 22, hvor strømmen vil koste 79 øre per kW time, inden døgnet slutter af med 72 øre.

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time torsdag d. 26. januar.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Vær opmærksom på, at grafen ikke medregner omkostninger til netselskabet, da de varierer alt efter ens selskab og adresse samt tidspunkt på døgnet.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce