Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Få handlet godt ind: Der er risiko for tomme hylder

Forbrug

05/01/2024 11:50

J. Bøgen

Flere steder er det allerede begyndt at ramme.

Tusindvis af bilister har været mere end almindeligt udfordret på vejene rundt om i Danmark de sidste dage.

Ikke mindst lastbiler har skabt kaos, og der er da heller ikke noget underligt i, at så store og tunge køretøjer risikerer at miste vejgrebet, når Kong Vinter raser.

Men selvom du ikke engang ejer en bil, og i hvert fald ikke har været ude at køre i de sneramte områder, så kan trafikkaosset faktisk stadig ramme dig.

For der er en overhængende risiko for, at du bliver mødt af tomme hylder, når du skal ned for at handle i dit lokale supermarked.

Totalt nedbrud

Det er særligt slemt i Nordjylland, Midtjylland og Østjylland, hvor informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, fortæller til TV 2, at logistikken stadig er mærket af det totale nedbrud af trafikken på E45.

Her endte motorvejen med at være spærret i tæt ved et døgn, og flere bilister endte med at holde i mere end 20 timer.

I Østjyllands Politikreds bliver al unødig kørsel frarådet fredag morgen, og det rammer særligt Coop, da de har to store lagre i det område - to lagre, der forsyner hele Jylland med varer.

"Vi må erkende, at der er tomme hylder over hele landet, fordi der er forsinkelser. Ikke bare hos os, men også hos vores gode leverandører Arla og Schulstad, der kommer med rugbrødet og mælken, siger han.

Rema 1000 allerede ramt

Et godt eksempel på, hvordan udfordringerne i logistikken allerede er begyndt at ramme, kan man finde i Rema 1000 på Trøjborg i det nordlige Aarhus.

Hvis man var omkring butikken torsdag eftermiddag blev man nemlig mødt af flere skilte med teksten:

"Kære kunder

Grundet vejret mangler vi at få leveret en del varer.

Lige nu er meldingen, at alle lastbiler fra vores lager holdes tilbage ...

Vi beklager!

Mvh. Personalet"

I den specifikke Rema-butik betød det for eksempel, at der ikke var nogen bake-off, at halvdelen af brødkurvene var tomme, ligesom det bugnede af tomme mælkekasser i mejeriafdelingen.

Foto: Privat

Mest Læste

Annonce