Husk masser af væske og overvej at blive inden døre, når Danmark bliver ramt af hede tirsdag og onsdag. Foto: Shutterstock
Husk masser af væske og overvej at blive inden døre, når Danmark bliver ramt af hede tirsdag og onsdag. Foto: Shutterstock

Flere hundrede har mistet livet: Husk væske og overvej at blive inden døre

Forbrug

19/07/2022 08:49

Redaktionen

Tirsdag og onsdag bliver Danmark bliver ramt af temperaturer, vi slet ikke er gearet til.

Det bliver varmt. Rigtig varmt faktisk.

Resterne af den hedebølge, der har hærget Sydeuropa på det seneste, har nemlig rettet blikket mod nord - og tirsdag og onsdag bliver Danmark ramt.

Det betyder, at vi i dag, tirsdag, kan få mellem 28 og 32 grader over hele landet. Onsdag bliver det endnu varmere med temperaturer op mod 35 grader.

Sikkert en dejlig nyhed i manges ører, men der er en udfordring ved det. Danmark er nemlig slet ikke "bygget" til den slags varme - og årsagen skal findes i vores byer.

Grundlæggende siger man nemlig, at temperaturen i byer er 3-4 grader varmere end på åbne vidder, simpelthen fordi murværk og asfalt absorberer og holder på varmen. Derfor kan det komme til at føles som mellem 35 og 40 grader mange steder tirsdag og onsdag.

Noget, der har fået DMI til at advare om risiko for voldsomt vejr.

Husk væske og bliv i skygge

Vi kender de klassiske solråd om skygge, solhat og solcreme, men med temperaturer i denne ende af skalaen, er der rigtig god grund til at overveje sine gøremål.

Det kan for eksempel ikke anbefales at lave hårdt fysisk arbejde tirsdag og onsdag, hvis det foregår udendørs. Husk også at have masser af væske med, hvis du skal ud af den ene eller anden årsag.

Og det er ikke for sjov, disse råd florerer: flere hundrede mennesker har nemlig mistet livet i den ulidelige varme i Sydeuropa.

Mest Læste

Annonce