Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forbrugerekspert forudser: Supermarkederne kommer til at skrotte dem

Forbrug

11/01/2024 07:35

J. Bøgen

Vil du savne dem, hvis de forsvinder?

En forbrugerspecialist forudsiger en dyster konklusion for to omstridte supermarkedstiltag, der kan omforme shopperes vaner.

Han hævder, at selvudtjekning vil blive skrottet hos Costco, Walmart og Wegmans - tre af verdens største supermarkedskæder.

Supermarkedsguru, Phil Lempert, har forudset tendenser til detailhandel i et kvart århundrede, og i en samtale med The U.S. Sun forklarede eksperten, at sikkerhedsproblemer og forbrugerpræferencer kan være de vigtigste årsager til disse ændringer.

"Fra et sikkerhedssynspunkt er det, der er sket, at forhandlerne med selvudtjekning har været nødt til at tilføje medarbejdere, uanset om det er sikkerhed eller andre medarbejdere til at hjælpe folk ved selvudtjekning."

"Så du ved, at du ikke opnår noget. Du reducerer ikke arbejdskraften, du får ikke en bedre indkøbsoplevelse."

Fører til mere tyveri

Så sent som i december kom Midt- og Vestsjællands Politi med en opfordring til danskere, der måske lige "glemmer" at betale for alle deres varer, når de bruger selvbetjeningskasserne.

På det tidspunkt havde politikredsen 131 sager om netop den slags tyveri, og man kan nok godt forvente, at problemet ikke kun har isoleret sig til Sjælland.

I udlandet er flere forhandlere begyndt at trække deres selvbetjeningsmuligheder tilbage, da deres beslutning om at introducere teknologien i deres butikker har ført til et tab af indtægter.

Det skyldes blandt andet, at kunder udnytter manglende overvågning ved selvudtjekningsbaner til at stjæle mindre genstande.

Stigende utilfredshed blandt forbrugere

Men efterhånden som kundernes utilfredshed fortsætter med at stige, mener Lempert, at supermarkederne i sidste ende vil vælge at vende tilbage til traditionelle kasser.

"Den bedste indkøbsoplevelse, du kan få, er ved kassen, hvor du pusler med alle disse penge, kassereren siger tak, bageren siger tak," forklarede han.

"Du ved, at slutoplevelsen er det, du husker mest, og hvis din slutoplevelse i supermarkedet er en sikkerhedsperson, der ser på din kvittering og bekræfter, at du ikke har stjålet, er det ikke en god shoppingoplevelse."

Her henviser eksperten til, at butikskæder som Scotco og Walmart har indført kvitteringstjek for de kunder, der benytter selvbetjeningskasserne. I Danmark findes disse tjek typisk som stikprøver.

"Jeg tror, ​​det skal elimineres ... fordi det, vi gør, er, at vi driver folk til butikker, der ikke gør det, eller til online shopping, fordi det ikke er en behagelig shoppingoplevelse," tilføjede Lempert.

Click & Collect er fremtiden

Lempert forudser også, at supermarkeder vil halvere størrelsen af ​​deres butikker for at omdanne dem til afhentningssteder for shoppere, der har forudbestilt deres indkøb.

"Vi er begyndt at se forskellige detailhandlere eksperimentere... Kroger har indført mikro-opfyldelsescentre," forklarede han. "Det er sandsynligvis seks måneder til 12 måneder fra at gøre dette, men jeg tror, ​​at detailhandlere har et valg."

De systemiske opgraderinger vil sandsynligvis ske, efterhånden som detailhandlere står over for et stigende pres fra forbrugere, der ikke er tilfredse med indkøbsoplevelsen som helhed.

"De vil gerne fejre mad, og dagens shoppingoplevelse fejrer ikke mad," bemærkede Lempert.

Mest Læste

Annonce