Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Politikreds har 131 anmeldelser for samme forbrydelse - nu kommer de med advarsel

Politi

20/12/2023 09:16

J. Bøgen

Synderne har nok ikke tænkt over, hvor nemt det er for politiet, at finde frem til dem ...

Midt- og Vestsjællands Politi modtager i øjeblikket mange anmeldelser fra supermarkeder, der oplever kunder, der snyder med de såkaldte scan selv-løsninger.

”Vi har i øjeblikket 131 anmeldelser liggende fra supermarkeder rundt om i politikredsen. Måske tror folk, at det er risikofrit at lave butikstyveri på den måde, men det er det ikke”, siger politikommissær Lene Sveigaard.

”Folk nøjes typisk med kun at betale for nogle af varerne, men det betyder jo så, at vi har deres betalingsoplysninger. Så vi skal nok finde frem til dem. Så selv om pengene måske er små her i december, så lad være med at falde for fristelsen. Det giver ikke kun en bøde – også en plet på straffeattesten, der kan få stor betydning for en fremover”, siger hun videre.

I nogle sager der tale om folk, der handler alene. I andre er der tale om par – og i nogle tilfælde er der endda børn med, viser den foreløbige efterforskning.

Midt- og Vestsjællands Politi fortsætter nu sagsbehandlingen for at få identificeret og sigtet de pågældende personer.

Risikoen for supermarkeder

Generelt har der været mange historier i 2023 om, at butikker landet over er voldsomt plaget af butikstyverier, og med introduktionen af nye løsninger, som scan selv-kasser, må man også sige, at tyvene har fået nemmere arbejdsbetingelser.

Både Netto og Rema 1000 har for eksempel også lavet apps, hvor man kan scanne sine varer i takt med, at man lægger dem i kurven, eller for den sags skyld pakker dem i sin taske eller indkøbspose.

Når man så skal ud af butikken, betaler man via appen og scanner den QR-kode, man får efter endt betaling, så man kan springe køen over.

Men igen er det åbenbart for nogle en lidt for stor fristelse, at man ikke nødvendigvis bliver tjekket på vej ud, så det er ikke sikkert, alle de varer, man har puttet i kurven/posen faktisk er blevet scannet og betalt.

Mest Læste

Annonce