Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Har du en mursten i overskud? Sådan kan den spare dig tusindvis af kroner på vandregningen

Forbrug

21/12/2023 07:12

J. Bøgen

Det er et meget simpelt trick, som kommer fra en erfaren ingeniør.

I takt med at leveomkostningerne fortsat stiger, tager mange boligejere praktiske skridt for at spare penge på deres energiregninger.

Det skriver Express.

Men selvom det kan være i højsædet hos de fleste at spare penge på gas- og elregninger, glemmer mange husejere deres vandregninger.

Med dette i tankerne har ingeniør Daniel Khanlarpour, som har været gasingeniør i 16 år, delt et simpelt hack, der kunne spare nogle husejere penge på deres vandregninger.

Mr Khanlarpour, kendt som Gas Guru, er også et verificeret medlem af Checkatrade.

Ældre toiletter

Gasingeniøren fortalte til The Sun, at dem med ældre toiletter kan spare penge på deres vandregninger ved at placere en mursten i toiletcisterne.

I teorien vil placering af en mursten i toiletcisterne reducere vandforbruget, hvilket vil spare penge.

Før du skyller et gammelt toilet, fyldes vandet op i tanken til den højere vandstandslinje. Når toilettet skylles, løber vandet ned til den nederste vandstandslinje.

Derefter begynder tanken langsomt at fyldes op igen, indtil den når den højere vandstandslinje igen.

En enkelt mursten

Mr. Khanlarpour sagde, at at sætte en ren husmursten i cisternen vil gøre tankens kapacitet mindre, hvilket vil reducere mængden af ​​vand, der bruges under hver skylning.

Han forklarede:

"Hver gang cisternen fyldes, vil den bruge mindre vand - men kun på ældre større cisterner, da nyere har mere sarte komponenter indeni."

Ældre toiletter har en tendens til at se mere traditionelle ud og vil have en stor cisterne på bagsiden.

Nogle traditionelle toiletter i viktoriansk stil vil have høje tanke, fordi de bruger tyngdekraften til at opbygge vandtrykket for at skylle.

Mest Læste

Annonce