Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Har du husket at slukke dem? Disse 10 ting i dit hjem bruger mest strøm

Forbrug

19/04/2024 08:14

J. Bøgen

Der er mange penge at spare ved at tænke lidt over det!

Det er ikke noget nyt, at strøm koster penge (desværre), men der er stor forskel på, hvor dyrt det er at bruge vores forskellige maskiner.

Der er selvfølgelig forskel fra husholdning til husholdning og ikke mindst fra land til land, men da der inden for EU's grænser er nogle meget strikse regler for, hvad der overhovedet må sælges på det indre marked, er der alligevel nogle ting, vi kan tage med os, når mennesker i udlandet laver undersøgelser omkring dette.

Ifølge den portugisiske gren af netmediet Executive Digest har den spanske forbrugerorganisation OCU har nemlig lavet en undersøgelse, hvor de ser på, hvor meget strøm diverse elektriske enheder i hjemmet bruger.

Overraskende "vinder"

Ifølge undersøgelsen er det, måske lidt overraskende, el-kedlen, der kan give den største ekstraudgift på strømregningen.

En el-kedel forbruger nemlig typisk mellem 3 og 6 kWh timer dagligt.

På andenpladsen finder vi fjernsynet, der bruger mellem 0,35 kWh og 5 kWh, og på tredjepladsen kommer så endnu en underholdningsenhed, nemlig computeren, der bruger mellem 0,5 og 1,2 kWh om dagen.

Det er uvist, om tallene på disse beregninger udelukkende dækker over den tid, hvor enheden er i brug, eller også standby-tid er medregnet.

Her er hele listen

  1. El-kedel, som forbruger cirka mellem 3 og 6 kWh dagligt

  2. Fjernsyn, mellem 0,35 og 5 kWh

  3. Computer, mellem 0,6 og 1,2 kWh

  4. Vaskemaskine, mellem 0,5 og 0,9 kWh

  5. Opvaskemaskine, mellem 0,6 og 0,7 kWh

  6. Elkedel, mellem 0,5 og 0,7 kWh

  7. Fryser, mellem 0,7 og 0,8 kWh

  8. El-ovne, mellem 1 og 1,4 kWh

  9. El-komfurer, mellem 1,5 og 3 KWh

  10. Støvsuger, cirka 0,5 kWh

Mest Læste

Annonce