Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu bliver det ændret: God nyhed til 600.000 elkunder

Forbrug

02/03/2023 05:48

J. Bøgen

Slut med vanvittige udbetalinger!

Aconto-regninger har i den grad været et hedt debatemne i løbet af 2022.

Historier om vanvittige regninger på svimlende beløb, som nær ruinerede familier, samt lige så mange historier om elkunder, der pludselig får tusindvis af kroner tilbage, fordi aconto-regningen havde været alt for høj i forhold til, hvad det faktiske forbrug endte med at være.

Men nu er det slut - i hvert fald for de 600.000 private kunder, der får deres energi fra selskabet Norlys.

I en pressemeddelelse oplyser virksomheden nemlig, at afregningen på energiforbruget fremover bliver bagudrettet, så kunderne kun betaler for det, de faktisk har brugt i stedet for at betale for, hvad selskabet forventer, der bliver brugt.

Fra en svunden tid

Det er normalt for energiselskaberne at benytte sig af acontoregninger som betalingsløsning.

Regningerne er her beregnet ud fra et estimat over, hvad selskabet forventer, kunderne kommer til at brug. Beregningen typisk lavet ud fra kundens tidligere forbrug samt den forventede elpris.

Direktør for Norlys' energiforretning, Mads Brøgger, siger i pressemeddelelsen, at mange af deres kunder har efterspurgt den mulighed, selskabet nu stiller til rådighed.

"Dels vil den enkelte husholdning kunne se deres energibesparelser på den kommende regning. Dels skal der kun afregnes for en måned ad gangen. Den mulighed skal vores kunder naturligvis have," lyder det.

Hvis man ønsker at betale for sit faktiske forbrug, kan man tilmelde sig betalingsløsningen på Norlys' hjemmeside.

En af grundene til, at aconto-regningerne har skudt så meget ved siden af det faktiske forbrug det seneste år er, at regningerne typisk opgøres i for tre måneder af gangen. Men når energipriserne har ændret sig så meget og så hurtigt, som det har været tilfældet, har det givet nogle helt forkerte estimater over de forventede elpriser.

Blandt andet gaskunder har oplevet at få massive tilbagebetalinger, fordi aconto-regningerne var alt for høje.

Mest Læste

Annonce