Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Over 100 procents forskel på elprisen: Her skal du ordne de huslige opgaver

Forbrug

21/11/2023 13:48

J. Bøgen

Så kan man spare lidt inden Black Friday og december!

De korte dage bliver kun kortere, og kulden er for alvor ved at have gjort sit indtog over Danmark.

Derfor er vi nødt til at tænde for varmen og lyset i højere og højere grad, og med så stort et forbrug i elektricitet, gælder det om at spare, hvor man kan.

Heldigvis er elpriserne ikke gået amok, som de gjorde sidste år, men der er alligevel en del at spare ved at planlægge sig ud af tingene.

Og i morgen, torsdag, kan du elektriciteten til halv pris, hvis du vælger de rette tidspunkter.

Gennemsnit rasler ned

I dag, onsdag, er gennemsnitsprisen for elektricitet 2,16 og 2,15 kroner per kW-time i hhv. Vestdanmark og Østdanmark.

Ser vi på i morgen ryger begge gennemsnit et godt stykker under de 2 kroner, da vestdanskere slipper med 1,72 kroner per kW-time i gennemsnit, mens østdanskere får det endnu billigere med en gennemsnitspris på 1,58 kroner per kW-time.

I hele landet gør det sig gældende, at det er morgenen, der bliver dyrest, men den største forskel er at finde i øst.

Her er den højeste kW-timepris nemlig 2,39 kroner mellem kl. 8 og 9, hvor den maksimalt ryger op på 2,02 kroner mellem kl. 7 og 8 og mellem kl. 9 og 10 i Vestdanmark.

Til gengæld er der også den klart største besparelse i øst.

Her er det billigst

I Østdanmark kan man nemlig på elektricitet til bare 1,12 kroner per kW-time, altså mindre end halv pris i forhold til døgnets højeste pris (det sker mellem kl. 23 og midnat).

I Vestdanmark kan man også spare ved at planlægge, men besparelsen bliver dog ikke lige så stor. Mellem kl. 23 og midnat kan man nemlig få strøm til 1,38 kroner per kW-time, så trods alt også en besparelse, der er værd at tage med.

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce