Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Solgte listeriafyldte frikadeller - nu får de bøde

Forbrug

25/11/22 8:15

Jens Asbjørn Bøgen

Flere blev syge af at spise dem.

Fabrikken Jeka Fish i Lemvig får nu en bøde for at have solgt fiskefrikadeller med listeria.

Det skriver TV Midtvest.

Under et besøg tidligere på året tog Fødevarestyrelsen nogle prøver, der viste, at der var listeria i flere af fabrikkens fiskefrikadeller.

"Der vil være risiko for, at virksomheden har markedsført farlige fødevarer i form af fiskefrikadeller i flere varianter," står der kontrolrapporten.

Der blev også taget prøver fra fabrikkens udstyr, hvor der blev fundet listeria i 6 ud af 20 prøver.

Syv personer blev syge

I november kom det frem, at der siden august var syv personer, der var blevet syge af at spise Jeka Fishs fiskefrikadeller.

Patienterne rangerede i alder og der var både et barn og seks personer over 70 år, der blev syge i perioden. De ramte kom fra forskellige steder rundt om i landet.

"Ved sammenligning af bakterier fra patienter og prøver fra Jeka Fish har vi fundet, at bakterierne er helt ens. Sammenholdt med, at patienterne har oplyst, at de har spist fiskefrikadeller, viser dette, at smitten er kommet herfra," lød det fra epidemiolog Luise Müller til seruminstituttets hjemmeside.

Nye tiltag

Jega Fish valgte dengang at tilbagekalde de ramte fiskefrikadeller og satte produktionen på pause i hele fem dage.

I den periode indførte virksomheden en række tiltag, der skulle afhjælpe problemet.

"Vi har aldrig tidligere været udsat for noget tilsvarende og vil nu udvide vores egenkontrol for at minimere risikoen for, at dette vil kunne gentage sig. Ved at tilbagekalde alle produkter udviser vi den maksimale forsigtighed," lød det i en skriftlig kommentar fra Jeka Fishs administrerende direktør, Halldór Arnarson til TV Midtvest.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce