Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Svinger mere end 200 procent - her er strømmen billigst og dyrest fredag

Forbrug

24/11/22 1:15

Jens Asbjørn Bøgen

Vi får en rigtig dyr start på weekenden.

Bemærk: Der er tekniske udfordringer med grafen i bunden af artiklen, og den kan derfor ikke nødvendigvis vise priserne for fredag. Priserne for fredag, som er beskrevet i artiklen, er hentet direkte fra den nordiske elbørs, Nordpool.

Strømmen er hamrende dyr i dag, torsdag.

Siden kl. 8 har prisen faktisk været over 2 kroner per kW time (før moms, afgifter og transport), og desværre fortsætter det flere timer endnu.

Værst ser det ud mellem kl. 16 og 18, hvor prisen per kW time er henholdsvis 2,34 kroner og 2,4 kroner.

Derefter begynder prisen heldigvis at falde, men det går altså langsomt.

Først kl. 20 er prisen igen under 2 kroner per kW time (1,95 kroner mellem kl. 20 og 21), og vi slutter døgnet af med 1,29 kroner per kW time fra kl. 23 til midnat.

Og nu sidder man nok og håber, at priserne kommer ned på det niveau, vi havde i sidste uge, hvor vi flere dage lå under 1 krone per kW time stort set hele døgnet.

Men der må vi indstille os på at blive skuffede.

Modsat den normale udvikling bliver prisen på strøm faktisk højere umiddelbart efter midnat, men den holder sig trods alt under 1,4 kroner per kW time.

Det gør den faktisk indtil kl. 6 om morgenen, og den billigste time er mellem kl. 4 og 5, hvor vi skal af med 1,18 kroner per kW time før moms, afgifter og transport.

Kl. 6 begynder prisen at stige i takt med, at vi står op og får tændt for kaffemaskinerne, ryger den altså op på næsten det dobbelte af nattens billigste pris.

Fra kl. 7 til kl. 9 koster strømmen således henholdsvis 2,2 og 2,29 kroner per kW time, inden den igen falder en anelse.

Desværre holder prisen sig generelt højt i løbet af dagen, men vi kommer trods alt ned under 2 kroner per kW time mellem kl. 11 og 13 med 1,9 kroner per kW time mellem kl. 12 og 13 som det billigste.

Men når prisen stiger igen efterfølgende, begynder madlavningen og den tidlige aftenhygge at have dystre udsigter.

Kl. 17 er det helt galt, hvor prisen per kW time kommer op på 2,6 kroner - og da det er prisen før moms, afgifter og transport, kommer den reelle pris altså et godt stykke over 4 kroner per kW time.

Timen efter, altså mellem kl. 18 og 19, falder prisen minimalt til 2,51 kroner per kW time, og det går trods alt den rigtige vej resten af aftenen.

Fra kl. 21 til 22 er prisen under 2 kroner igen, timen efter tilbage på præcis 2 kroner, og fra kl. 23 og frem til midnat skal vi af med 1,68 kroner per kW time.

Tryk på "i morgen" i grafen her under for at se prisudviklingen time for time fredag. Graf og data er leveret af Elberegner.dk og er prisen for elektricitet eksklusive moms, afgifter og transport.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce