Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Udluft dine radiatorer og 3 andre tips til at spare på energiregningen denne vinter

Forbrug

03/12/2023 15:45

J. Bøgen

Der skal ikke meget til at gøre en stor forskel!

Danmark er blevet forvandlet til en isklump, og det betyder øgede udgifter til alt fra varme til el til vintertøj.

Derfor er der også mange, der gerne vil finde nogle små måder at spare lidt ekstra, så økonomien ikke bliver væltet, selv om det er langt koldere, end det plejer at være for tiden - og heldigvis findes der flere ting, man selv kan gøre.

De fleste mennesker har foretaget væsentlige ændringer for at bekæmpe de høje energiregninger sidste vinter, men energieksperten Peter Hale har sammensat en tjekliste for Daily Record, der skal hjælpe folk med at spare denne vinter.

Skru ned for din termostat

En af de nemmeste måder at skære dine energiregninger ned på er ved at skrue ned for din termostat, dette reducerer energiudgangen og der bruges færre watt. Afhængigt af størrelsen på dit hjem kan dette spare dig alt mellem 5-10 % på dine energiregninger.

Peter forklarede: "At skrue temperaturen ned i dit hjem med en grad kan have en stor effekt på dine regninger og er næsten ikke mærkbar. Hvis du synes det er en smule koldt, kan du tage en ulden sweater eller en hættetrøje på for at kompensere."

Brug et minut mindre i brusebadet

At reducere den tid, du bruger i brusebadet, vil ikke kun skære ned på dit vandforbrug, men også reducere dine energiregninger. Hvis du bader i fem minutter, kan du spare omkring 700 kr. om året på el.

Selvom de fleste af os måske ikke tænker på badeværelset som et rum, der bruger meget energi, kan du ved at være mere effektiv spare en del. Andre besparelser kan omfatte udskiftning af karbad med et brusebad, montering af et lavflow brusehoved og montering af en reguleringsventil.

Peter sagde: "Badeværelset er et rum, der kan øge dine regninger betydeligt, de fleste af os er ikke klar over, hvor hurtigt vores energiregninger kan stige."

"Heldigvis kan det spare os hundredvis om året ved at være mere effektiv med vores tid på badeværelset. "

Brug tætningslister

Tætningslister kan købes online billigt og med stor gevinst, samtidig kan de give dig yderligere besparelser, da hjem med mindre træk er mere komfortable ved lavere temperaturer - det betyder, at du kan skrue yderligere ned for termostaten og spare endnu mere.

Peter forklarede: "Træk lukker kold luft ind, og dit varmesystem skal arbejde hårdere, når du prøver at holde temperaturen."

"Listerne er en billig og effektiv måde at holde dine regninger nede. Når du bruger dem, skal du sørge for ikke at strække det, når det monteres, da dette vil begrænse tapens effektivitet."

Udluft dine radiatorer

Indespærret luft i din radiator kan forhindre varme i at fylde din radiator, hvilket gør din opvarmning mindre effektiv. Et mindre effektivt varmesystem betyder, at der kræves mere energi til at varme dit hjem op.

Hvis din radiator er varm i bunden og kold i toppen, eller hvis den laver gurglende lyde, når de er tændt, kan dine radiatorer have brug for udluftning.

Peter sagde: "Radiatorudluftningsventiler kan koste så lidt som 10 kr. og kan spare dig 900 kr. om året på dine energiregninger."

"Du bør udlufte dine radiatorer mindst en gang om året, og det er nemmere at udlufte dit system, end det lyder. Hvis du er i tvivl der er masser af tutorials online, som kan hjælpe."

Mest Læste

Annonce