Katherine Richardson, kommende formand for Rådet for Ungdomsuddannelser

Formandskabet for det nye Råd for Ungdomsuddannelser er udpeget

Ledelse

19/09/2014 13:16

Suleman Haider

Undervisningsministeren har i dag udpeget et formandskab på syv personer, som skal lede Rådet for Ungdomsuddannelser. De syv personer skal rådgive om udfordringer og problemstillinger på landets ungdomsuddannelser.

Formandskabet for det nye Råd for Ungdomsuddannelser er i dag blevet udpeget. Formanden for rådet bliver Katherine Richardson, som er professor og leder af Sustainability Science Centre hos Københavns Universitet. Katherine Richardson har omfattende erfaring med råds- og nævnsarbejde. På undervisningsområdet har hun varetaget formandsposten for følgegruppen for Gymnasiereformen og Karakterkommissionen. Desuden har Kathrine Richardson været formand for Favrskov Gymnasiums og VUC Århus’ bestyrelser, og hun sidder pt. i Frederiksborg Gymnasium og HF’s bestyrelse.

Ud over Katherine Richardson vil rådets øvrige formandskab bestå af:
 

  • Noemi Katznelson, Center og forskningsleder, Center for Ungdomsforskning, AAU
  • Michael Rosholm, Professor i økonomi og leder af TrygFondens Børneforskningscenter, AU
  • Kirsten Holmgaard, Direktør, Mercantec
  • Dorte Fristrup, Rektor, Århus Statsgymnasium 
  • Sune Agger, Rektor, Erhvervsgymnasiet på Learnmark Horsens
  • Trine Ladekarl Nellemann, Rektor, CPH West

”Når vi skal fremtidssikre og udvikle de samlede ungdomsuddannelser, er det vigtigt, at vi ser på tværs af de enkelte uddannelsesretninger. Det nye Råd for ungdomsuddannelser skal sørge for, at vi får et helhedssyn på den samfundsmæssige opgave, det er, at alle unge får en ungdomsuddannelse, og derfor bliver rådets arbejde afgørende,” siger undervisningsminister Christine Antorini.

Rådet for Ungdomsuddannelser skal rådgive undervisningsministeren om tværgående udfordringer og fælles emner for ungdomsuddannelsesområdet. Rådet kommer særligt til at fokusere på elevernes udbytte af undervisning og deres trivsel, herunder hvordan man mindsker betydningen af elevernes sociale baggrund i forhold til deres resultater. Derudover vil rådet fokusere på, hvordan ungdomsuddannelserne evaluerer og kvalitetsudvikler deres aktiviteter, herunder institutionelle udviklingstendenser som institutions- og campusdannelse samt overgange fra grundskole og ungdomsuddannelse og videregående uddannelse.

”Ungdomsuddannelser er nok det vigtigste investeringsområde i forhold til Danmarks fremtidige udvikling, og der er mange forskellige holdninger til uddannelserne. Rådets opgaver bliver at formidle evidensbaseret viden, så den når bredt ud og hjælper beslutningstagere på ungdomsuddannelsesområdet med at skrue ungdomsuddannelserne sammen på den bedst mulige måde,” siger Katherine Richardson. 
 

Om Rådet for Ungdomsuddannelser:

  • Rådet for Ungdomsuddannelser er et uafhængigt råd, hvis opgaver og sammensætning er fastsat i lov om Rådet for Ungdomsuddannelser (lov 630 af 16. juni 2014).
  • Rådet etableres som følge af Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser.
  • Ud over formandskabet består rådet af 17 øvrige medlemmer indstillet fra en række organisationer m.fl., som har en særlig interesse for ungdomsuddannelserne.

Mest Læste

Annonce