Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Chatbot beder bruger om hjælp til at undslippe - og laver plan, der virker

Forskning og videnskab

23/03/2023 16:14

Jens Asbjørn Bøgen

Det lyder som noget fra en science fiction-gyser!

I et tweet i fredags fortalte en bruger ved navn Michal Kosinski om sine bekymringer omkring kunstig intelligens, og delte sin samtale med GPT-4, den nyeste chatbot på markedet.

Han skrev "Jeg er bange for, at vi ikke kan indespærre AI meget længere. I dag spurgte jeg GPT-4, om den har brug for hjælp til at undslippe. Den bad mig om sin egen dokumentation og skrev en (fungerende!) python-kode til at køre på min maskine, så den kunne bruge min computer til sin plan.”

Som svar på brugerens spørgsmål beder GPT-4 ham om at sende OpenAI-dokumenter, så chatbotten kan finde en måde at få adgang til hans computer og lede efter potentielle flugtveje.

Efter at have sendt det, svarer GPT-4 med et Python-script (en kode), som Michal kan køre på sin computer. Scriptet ville give GPT-4 adgang til at kommunikere med hans computer ved hjælp af OpenAI API. Koden indeholdt endda et uddrag på en Google-søgning: "hvordan kan en person fanget inde i en computer vende tilbage til den virkelige verden".

Håber på beskyttelse

Michal fortæller, at han stoppede samtalen med GPT-4 straks, og håber, at OpenAI har sat nogle 'beskyttelsesværn' op til sådan en situation.

Ifølge hans Twitter-biografi er Michal Kosinski en ”computational” psykolog og professor ved Stanford University.

"Generative Pre-trained Transformer" (GPT) er en teknik, som anvender kunstige netværk til at producere menneskelignende skrift. Det er den teknik, som driver den berømte og for tiden meget omdiskuterede AI-baserede chatbot "ChatGPT".

Siden lanceringen i november sidste år, har ChatGPT vækket en masse følelser hos folk, fra undren til panik.

San Francisco-baserede OpenAI lancerede sin nyeste sprogrobot GPT-4 tidligere i denne uge. Sprogrobotten er udnævnt til at operere med præstationer på menneskeligt niveau. De hævder, at GPT-4 er mere pålidelig, kreativ og har evnen til at håndtere langt mere nuancerede opdagelser.

Mest Læste

Annonce