Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Elon Musk afslører i interview: Vil gerne dø på dette "spændende sted"

Forskning og videnskab

25/02/2024 11:24

J. Bøgen

Er det sådan noget, du også går og tænker over?

Elon Musk er en mand med en plan – der både omhandler liv og død.

Teslas CEO og SpaceX-grundlægger fylder først 53 år senere i år, men han tager ingen chancer, når det kommer til døden.

Selvfølgelig ønsker han ikke at blive overgået, heller ikke på kirkegården.

Det er derfor, han har valgt et sted, hvor intet menneske nogensinde er gået bort før.

Musk har ikke planer om at gå bort snart - men han har besluttet, at når dagen endelig kommer vil han være et sted langt væk fra alle.

Har du et gæt?

Under en snak med De Forenede Arabiske Emiraters minister for kabinetanliggender, Mohammad Al Gergawi, på World Government Summit (WGS) i 2017, diskuterede tech-milliardæren sin langvarige besættelse af at få mennesker til Mars.

Musks firma SpaceX er i gang med at udvikle en transportform til rumfart, kendt som Starship, som angiveligt ville være i stand til at transportere op til 100 mennesker og tage dem op til den røde planet.

Musk har allerede givet os et glimt af, hvordan ekspeditionen ville se ud med simuleringsvideoer og har til hensigt, at Starship skal være et delvist genbrugeligt fly, der ligner og føles som et kommercielt flyselskab med korte ekspeditionstider.

Han regner med, at Mars er en af 'Jordens nærmeste beboelige naboer', der er til at tage imod og lovede, at selvom rejsen kan være farlig, ubehagelig og lang, ville det være et herligt eventyr og en fantastisk oplevelse.

Musk er helt betaget af det at tage folk til Mars og har tidligere diskuteret sine planer for stedet, hvis missionen virkelig er mulig - hvilket han insisterer på, efter at have fastsat 2029 som året, det vil ske.

Vil have direkte demokrati

Milliardæren jokede tidligere med podcasteren Lex Fridman om, at han gerne ville have titlen 'kejser', hvis han herskede deroppe, før han sagde, at det ville være en fantastisk mulighed for at bygge en bedre regering.

Han forestiller sig et direkte demokrati, hvor folk stemmer direkte om emner i stedet for at gå til en repræsentativ regering.

Musk lo: "Lange love, det er som om ... der er noget mistænkeligt i gang, hvis det er en lang lov. Hvis lovens størrelse overstiger ordtællingen i Ringenes Herre, så er det ligesom - noget er galt."

Hvorfor ikke?

Du har måske allerede nu forstået, at hans fiksering med den røde planet har noget at gøre med, hvor han vil gå bort.

Ved WGS i 2017 spurgte Al Gergawi Musk, om Mars var hans ønskede dødssted

SpaceX-chefen svarede: "Vi skal alle dø en dag. Og hvis du skal vælge et sted at dø, hvorfor så ikke Mars? Hvis vi bliver født på Jorden, hvorfor så ikke dø på Mars? Det ser ud til, at det måske ville være ret spændende," sagde den excentriske milliarder og fortsatte:

"Jeg tror, at givet valget mellem at dø på Jorden eller dø på Mars, ville jeg sige: 'Ja, selvfølgelig, jeg dør på Mars'. Men det er ikke en slags Mars-dødsønske. Jeg vil bare ikke have, at det skal have indflydelse på mine beslutninger."

Kilde: LadBible

Mest Læste

Annonce