Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Ruslands falske beskyldninger er blevet til virkelig" - Ambassadør gør tykt grin med russerne

Forsvar

28/02/2024 10:08

J. Bøgen

Det passede ikke for 2 år siden, men nu kan der være noget om snakken.

Tirsdag var en historisk dag på mange måder.

Efter lange politiske forhandlinger og tovtrækkerier, ratificerede Ungarn endelig Sveriges anmodning om at blive optaget i forsvarsalliancen NATO, og vejen er derfor banet for, at Sverige bliver NATOs 32. medlemsland.

Inden Ruslands invasion af Ukraine bestod forsvarsalliancen kun af 30 lande, men siden er både Finland og nu altså også Sverige blevet godkendt som nye medlemmer - og det betyder, at en russisk påstand faktisk er endt med at gå i opfyldelse.

Selvom det tog nogle år.

Ambassadør håner russerne

Tidligere har Rusland nemlig påstået, at landet var omringet af NATO, og det har været medvirkende til, at russerne, efter eget udsagn, er truet på eksistensen.

Påstanden må siges at være noget af en tilsnigelse, da der på tidspunktet for udsagnet altså manglede både Finland og Sverige som medlemmer, men nu har har Litauens ambassadør i Sverige bragt påstanden frem i lyset igen.

På X (det tidligere Twitter), skriver ambassadøren, Linas Linkevicius:

"Efter Sverige er blevet integreret i alliancen (NATO, red.), er Østersøen nu blevet et internationalt NATO-hav. Hvis Rusland vover at udfordre NATO, vil Kaliningrad blive "neutraliseret" først. Ruslands falske påstande om at være omringet af NATO er nu ved at blive til virkelighed."

Kaliningrad er en lille russisk enklave mellem Litauen og Polen, som ligger ud til Østersøen, og som ikke har nogen direkte landadgang fra det russiske hovedland.

Russisk advarsel

Ikke overraskende har Rusland været noget utilfredse med, at Sverige nu er blevet medlem af NATO.

I et opslag på Telegram fra de russiske ambassade i Stockholm lyder det ifølge det svenske nyhedsbureau TT, at Sveriges medlemskab i NATO kommer til at få "negative konsekvenser" for stabiliteten i både Østersøen og Nordeuropa.

Mest Læste

Annonce