Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skræmmende russisk melding: Har dette land i sigtekornet efter Ukraine

Forsvar

15/01/2024 14:31

J. Bøgen

Hvis man rent faktisk gør alvor af truslerne, kan det meget vel blive starten på noget, der minder om en ny verdenskrig.

Vi nærmer os med hastige skridt 2 års-dagen for den russiske invasion af Ukraine. D. 24. februar er der nemlig gået 730 dage, siden russiske kampvogne og tropper overskred grænsen til nabolandet.

Siden er krigen stået i stampe i lange perioder, men russerne fortsætter ufortrødent med at tale om, hvad der skal ske, når Ukraine er besejret.

Og skal man tro Putins nære allierede, Aleksej Zjuravlev, som er politiet med medlem af Statsdumaen, kan næste skridt meget vel føre til en direkte konfrontation med NATO.

I et debatprogram på russisk stats-tv argumenterede Zjuravlev nemlig for, at det næste land, Rusland skal angribe, bør være NATO-landet Polen.

Vesten har forstået, at det er slut med Ukraine. Så hvad bliver det næste? Sverige forbereder sig, og det samme gør Balkan-landene. Polakkerne er begyndt at slappe af. De har nok indset, at de er næste land i rækken," lød det stålsat fra Aleksej Zjuravlev under debatten, som du kan se med undertekster i videoen i bunden af denne artikel.

Andre lande mere oplagte

Men at gå efter et NATO-land som den russiske arvefjende Polen er næppe en sandsynlig udvikling. Det vurderer Claus Mathiesen, lektor ved Forsvarsakademiet, over for TV 2.

I stedet mener han, det er mere sandsynligt, Rusland vil gå efter lande som Georgien, Moldova og Kasakhstan, som ikke er NATO-lande. Det vil også give Rusland mulighed for at tvinge de lande til at forblive i den russiske indflydelsessfære.

Aleksej Zjuravlev er fast deltager i programmerne på de Putin-venlige tv-kanaler, og han har tidligere fremlagt sin "strategi" for, hvordan et par velplacerede atomare eksplosioner for eksempel vil kunne sætte Storbritannien ud af spillet.

Han har også haft Danmark i sigtekornet. Det var tilbage i 2017 Københavns Zoo dissekerede en giraf - en begivenhed, der gik verden rundt, da nogle mente, det var for voldsomt for børn at se sådan noget.

I den forbindelse påstod Zjuravlev, samt en række andre russiske tv-personligheder, at Danmark var på vej til at tillade dyrebordeller.

Mest Læste

Annonce