Foto: Screenshot, Twitter, @DefenceU
Foto: Screenshot, Twitter, @DefenceU

Ukraine hylder Danmark i video - tidligere minister gør grin med særlig svensk ret

Forsvar

13/02/2023 10:54

Jens Asbjørn Bøgen

Har du nogensinde prøvet det?

Danmark har sendt hele Forsvarets arsenal af Ceasar-howitzere til Ukraine for at hjælpe de ukrainske tropper med at forsvarer deres land mod den russiske invasion.

For at vise ukrainernes taknemmelighed har Det Ukrainske Forsvarsministerium lavet en takkevideo, som til forveksling ligner noget fra en filmtrailer.

Men det er ikke det mest opsigtsvækkende ved opslaget, som er lagt på Twitter. Det er nemlig en kommentar fra medlem af Folketinget og tidligere minister, Benny Engelbrecht (S).

Men før vi kommer til kommentaren, skal du lige have lov til at nyde den ukrainske hyldest til det danske bidrag.

I kommentarsporet er der stor opbakning til det danske bidrag, og flere advokerer for, at man skal bestille sin næste ferie/rejse til vores lille land for at støtte vores økonomi, så vi får bedre mulighed for at opruste vores eget forsvar.

Brugeren Christin, som med brugernavnet @BostonSister godt kunne tænkes at være fra USA, skriver, at hun vil købe hvad som helst fra Danmark resten af livet for at støtte os - med surströmming som undtagelse.

Her henviser brugeren til den kendte og berygtede svenske spise, som er lavet af fermenteret fisk, og som i den grad deler vandene blandt de mennesker, der prøver det.

Og det er så her, Benny Engelbrecht kommer ind i billedet. Først retter han nemlig Christin på høflig vis ved at pointere, at han, ligesom hende, finder surströmming afskyeligt, men at det altså kommer fra Sverige og ikke Danmark.

Dernæst går politikere dog videre til, i sjov, at spekulere i, om surströmming måske kunne bruges ved fronten i Ukraine, dog et er ret stort men.

Han vil nemlig først være nødt til at tjekke Geneve-konventionen, som fastsætter reglerne for krig, om surströmming kan kategoriseres som et biologisk/kemisk våben, hvilket er ulovligt at bruge i krigsførelse.

Foto: Screenshot, Twitter, @DefenceU

Et meget godt eksempel på, at humor kan være nødvendig for at klare sig gennem så dystre tider, som vi befinder os i.

Mest Læste

Annonce