Foto: Screenshot, @forces_news / YouTube
Foto: Screenshot, @forces_news / YouTube

Vild video offentliggjort: Storbritanniens nye laservåben "DragonFire" i aktion

Forsvar

16/04/2024 05:42

J. Bøgen

Den kan ramme en mønt på en kilometers afstand!

En britisk fremstillede laser giver nu væbnede styrker en ny måde at indgå i kamp med ethvert synligt mål på.

Det lyder uden tvivl som noget fra en science fiction-film, og mange vil sikkert også tænke, at det er spild af skatteydernes penge.

Men DragonFire er ikke kun ved at 'revolutionere kampområdet', det er i stand til at afgive kraftige skud for omkring £10 (ca. 87,50 kroner) per gang den rammer.

Mere præcis en Lucky Luke

Noget af det mest imponerende ved det nye våben er uden tvivl dets præcision.

DragonFire kan nemlig ramme en mønt på over en kilometers afstand.

Og den vigtigste funktion er, at DragonFire laser-directed energy weapon (LDEW) er Storbritanniens første højkraftige affyring af et laservåben, der kan bruges mod luftmål.

Sammen med nøjagtigheden og lave omkostninger betyder det, at den britisle hær og Royal Navy overvejer at bruge denne teknologi som en del af deres forsvarskapacitet.

Sådan kan den bruges

DragonFire kan spore bevægelige luft- og havmål med meget høj nøjagtighed på en uklassificeret rækkevidde.

Forsvarsminister Grant Shapp sagde: "Denne type banebrydende våben har potentialet til at revolutionere kampområdet ved at reducere afhængigheden af dyr ammunition, samtidig med at risikoen for sideskader reduceres.

"Investeringer med industripartnere i avancerede teknologier som DragonFire er afgørende i en meget omstridt verden, der hjælper os med at bevare den kampvindende kant og holde nationen sikker."

Administrerende direktør for Dstl (Defense Science and Technology Labratory) Dr. Paul Hollinshead tilføjede: "Disse forsøg har set os tage et stort skridt fremad i at realisere de potentielle muligheder og forstå de trusler, der udgøres af rettede energivåben.

"Med vores årtiers viden, færdigheder og operationelle erfaring er Dstls ekspertise afgørende for at hjælpe de væbnede styrker med at forberede sig på fremtiden."

Dr. Nick Joad, DST tænkte også: "Dette er en virkelig innovativ anvendelse af videnskab og teknik og er frugten af vedvarende investering og indsats.

"DragonFire bruger banebrydende videnskab og teknologi og leverer meget større ydeevne end andre systemer af en lignende klasse.

"DragonFire giver en trinvis ændring i vores evne til at håndtere højtydende og billige trusler."

Shimon Fhima, Director Strategic Programs for Forsvarsministeriet, forklarede: "DragonFire-forsøgene på Hebriderne viste, at vores verdensførende teknologi kan spore og engagere high-end effekter på rækkevidde.

"I en verden med trusler under udvikling, ved vi, at vores fokus skal være på at få kapacitet til krigskæmperen, og vi vil se på at accelerere denne næste fase af aktivitet."

Kilde: LadBible

Mest Læste

Annonce