Frankrig: Målinger giver Macron sejr, men Le Pen vinder første runde

Len Pen står til at få flest stemmer i første valgrunde, men hun står til at tabe stort til Emmanuel Macron i den afgørende runde. Efter besøg hos Putin roser Le Pen russerens lederskab.

Centrumpolitikeren Emmanuel Macron ventes stadig at vinde det franske præsidentvalg klart, viser en ny meningsmåling tirsdag.

Den 39-årige Macron står til at få 24 procent af stemmerne i valgets første runde, hvor Marine Le Pen fra Front National ifølge målingen vil få 25 procent. Den konservative Francois Fillon står til at få 18 procent af stemmerne.

Kun de to kandidater, som har fået flest stemmer, går videre til anden valgrunde. Her står Macron til at vinde overbevisende over Le Pen.


Ifølge Ipsos Sopra Steria-målingen vil Macron få 62 procent af stemmerne i anden valgrunde den 7. maj, mens Le Pen vil få 38 procent.

Ifølge målingen vil Macron især nyde godt af, at socialistpartiets vælgere vil støtte Macron i anden runde, da deres egen kandidat, Benoît Hamon, ryger ud i første runde.

Macron har i en lang række meningsmålinger haft teten i den franske præsidentvalgkamp, og den tidligere økonomiministers chance for at vinde blev ikke mindre ved den første tv-debat mellem kandidaterne i sidste uge. 

29 procent af de personer, som så debatten, mener, at den partiløse Emmanuel Macron efterlod det mest overbevisende indtryk foran Jean-Luc Mélenchon fra den yderste franske venstrefløj med 20 procent.

Det viste en måling fra opinionsinstituttet Elabe.

Fillon og Le Pen fra det indvandrer- og EU-kritiske Front National fulgte lige efter med hver 19 procent. Socialisternes Hamon klarede sig dårligst i den tre en halv time lange debat, viste målingen.

 

Le Pen: Putin repræsenterer ny vision for verden

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er et eksempel på en ny vision for verden, hvor nationer samarbejder i stedet for at "underordne sig". Det mener den franske højrefløjspolitiker og præsidentkandidat Marine Le Pen fra Front National, der fredag mødte Putin i Moskva.

- Han repræsenterer en suveræn nation. Jeg mener, at han også repræsenterer en ny vision, siger Le Pen.

- En ny verden er tonet frem i de seneste år. Dette er Vladimir Putins verden, Donald Trumps verden i USA og hr. Modis verden i Indien, siger Le Pen med henvisning til også den indiske premierminister, Narendra Modi.

- Med alle disse store nationer deler jeg en vision om samarbejde og ikke, at man underordner sig, tilføjer Le Pen med en kritik af EU.

Den franske politikers besøg hos Putin kommer få uger inden det franske præsidentvalg, hvor hun selv står til at vinde første valgrunde.

Vladimir Putin forsikrede under mødet, at Rusland ikke har til hensigt at blande sig i Frankrigs præsidentvalg, skriver Reuters. 

- Under ingen omstændigheder ønske vi at påvirke udfaldet af valget. 

- Men vi ønsker at forbeholde os ret til at kommunikere med alle repræsentanter for alle politiske kræfter for et land - ligesom vore partnere i EU og i USA, sagde Putin under sit møde med Le Pen ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Le Pen har flere gange tidligere besøgt Moskva, hvilket har fået massiv dækning i russiske medier.

Hun er blandt de politikere, som har opfordret til tættere franske relationer med Rusland og godkendt Moskvas annektering af Krimhalvøen fra Ukraine i 2014.

I 2014 modtog Front National et lån på ni millioner euro (op mod 68 millioner kroner) fra en af Ruslands kommercielle banker, som senere kollapsede. 

Moskva er fra forskellig hold blevet beskyldt for at forsøge at styrke politiske partier i EU, som er imod EU.

/ritzau/Reuters

Emneord: Frankrig, Præsidentvalg, Marine Le Pen, Emmanuel Macron, 280317, Europæisk samarbejde
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også