Foto: Shutterstock

Frygter enormt pres i januar: Corona-situationen afhænger af danskernes jul

Overlæge Christian Wamberg frygter hvordan smittekurven vil se ud i januar.

Det seneste døgn er der registreret 3.337 nye smittede personer i Danmark. De er opdaget ud af i alt 95.230 tests. Det er det højeste antal smittede, der er opdaget på et enkelt døgn. For to dage siden blev der registreret 3552 nysmittede, men de tal var registreret over en periode på 28 timer. 

Ni smittede personer er døde siden i går. 

Siden søndag har der været 84 nye indlæggelser, oplyser Statens Serum Institut. Det betyder, at det samlede antal indlæggelser tager et betydeligt nøk op ad. I alt stiger det med 39 personer. 

Det betyder, at der nu 429 indlagte coronapatienter på danske sygehus. 61 af disse befinder sig på intensiv, 34 er i respirator. 

Alt i alt, så går det stadig den forkerte vej og smitten har godt fat i Danmark. Derfor frygter overlæge og respirator ansvarlig for respiratorafdelingen på Bisbebjerg Hospital, Christian Wamberg, at der til januar vil være et enormt pres på det danske sundhedsvæsen. Der skriver TV 2.

Kan risikere at få rigtig tralvt

I en måling viser det sig nemlig, at hver tredje dansker, vil blæse på anbefalingerne, når det kommer til julen.

Der går nemlig et par uger, før man kan se smittespredningen og det betyder at man på hospitalerne først mærker presset, i et par uger efter.

"Så hvis folk blander sig rigtig godt i julen, så er det lige i starten af januar, at vi ser effekten," fortæller han til TV 2.

Han forudser, at smittekurven vil fortsætte hen over julen - og særligt én ting kan få en helt afgørende effekt. Det kan nemlig ifølge ham, få en afgørende effekt, at især de ældre risikere at blive smittet, når vi i julen blandes flere generationer på tværs.

Derfor handler det hele ifølge ham om, hvor meget folk er villige til, at drosle ned på deres juleambitioner.

"Hvis folk insisterer på at holde jul, og det virker det til, så får vi virkelig travlt i januar," lyder det fra ham.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne