Foto: Shutterstock

Gårsdagens coronatal: Igen flere end 2000 smittet - presset på sygehusene stiger

Udover det daglige smittetal, så stiger kontakttallet også igen.

På et pressemøde mandag indførte landets statsminister Mette Frederiksen (S) en række delvise nedlukninger i større danske byer, derudover forlængede hun de nuværende landsdækkende restriktioner. 

Det skyldes, fortalte statsministeren på pressemødet, at de daglige smittetal har været høje den sidste uges tid. Sammenholdt med fremskrivninger fra de danske sundhedsmyndigheder tegner det et billede af meget høje daglige tal, når vi når til slutningen af december. 

Det billede ser ud til at fortsætte i denne uge. På ugens første dag er tallene endnu en gang for højt. Det fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), der også deltog på pressemødet. 

Alle dagens coronatal stiger

Ministeren fortæller, at der i det forgangne døgn er registreret 2046 nye smittetilfælde i Danmark. Tallet er det højeste tal, der er målt på et døgn i løbet af efteråret. Det er dog værd at bemærke sig, at der nu testes langt flere end i fopr

Et af nøgletallene gennem hele epidemien har været antallet af indlagt. Det fortæller nemlig, hvor meget pres, der er på sundhedssystemet. Dette tal stiger også. Faktisk med hele 26, så der nu er 328 indlagte på danske sygehuse. 

Samtidig kunne ministeren fortælle, at kontakttallet er steget til 1,2. Det betyder, at epidemien igen er stigende. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne