Foto: Shutterstock

Genåbningsplanen er på plads

I nat faldt en ny aftale om genåbningen på plads, og nye lempelser er gældende fra torsdag.

Et flertal i Folketinget er blevet enige om, at flere af coronareglerne skal lempes allerede fra på torsdag. Det skriver dr.dk
 
Få hele overblikket over genåbningen her, fra torsdag den 6. maj:
 
 • Alle grundskoleelever og elever på ungdomsuddannelser kan komme tilbage i skole på fuld tid.
 • Foreningslivet genåbnes.
 • Grundskolerne åbner - det vil sige at alle elever fra 5.-9. klasse kan komme 100% tilbage i skole, som har været tilfældet for 0.-4. klasser. 
 • Elever på erhvervsuddannelser kan også i hele landet møde tilbage på deres studie.
 • Afgangselever på ungdomsuddannelser kan møde tilbage på job. 
 • Studerende på videregående uddannelser kan møde op fra den. 21. maj med 50 procent fysisk fremmøde. 
 • Spillesteder, teatre og biografer hvor kulturaktiviteter udøves genåbner med op til 2.000 tilskuere og mod forevisning af coronapas. Samme regler gælder for konference og andre tiltag med erhvervsmæssigt formål. 
 • Bordreservation 30 minutter før ankomst på blandt andet barer og restauranter afskaffes ligeledes fra torsdag. 
 • Leje af festlokale og bryllupsfester må vare natten lang, før var reglen at festen skulle slutte kl. 23:00. 
 • Fitnesscentre lukker igen dørene op, med restriktioner. Her må personer over 18 år igen komme, mod fremvisning af coronapas, og med et forsamlingsloft der følger indendørs forsamlingsforbuddet som er på 25 personer. 
 
Begrænset antal festivalgæster
Regler for sommerens festivaler følger lige nu de råd som regeringens ekspertgruppe er blevet enige om. Dermed må festivaler afvikles med 2000 stående gæster, fordelt på grupper af 200 mennesker. Hvilket betyder at eksempelvis Roskilde Festival må have 2000 gæster denne sommer, hvor de ellers plejer at have 130.000 gæster de andre år. Antallet af festivaldeltagere står til at blive hævet til 5.000 personer per 1. august. Grænsen står dog til at blive hævet til 10.000 "når det vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt." Det skriver dr.dk
 
Forsamlingsloftet der lige nu er på 10 indendørs og 50 udendørs hæves til henholdsvis 25 indendørs og 75 udendørs. 
 
Flere festivaler står på tidspunktet til at blive aflyst. Læs mere om det her
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne