Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

15 graders frost i sigte - sådan bliver vejret de næste dage

Generelle nyheder

15/01/2024 06:04

J. Bøgen

Kong Vinter er kommet på genvisit ...

Denne mandag er på flere måder lidt speciel.

For det første er vi stået op til, at Rigsfællesskabet har fået en ny regent efter Kong Frederik X blev udråbt i går. For det andet er det i aften, de danske håndboldherrer spiller sidste gruppekamp, inden de rigtig sjove kampe i mellemrumden. Og for det tredje kan vi nu sætte flueben ud for de to første uger af 2024.

Og så får landet desuden besøg af en velkendt gæst. Kong Vinter har nemlig valgt at vende retur, og det kan i den grad aflæses i temperaturerne i dag, og ikke mindst natten til tirsdag!

Sne og 15 graders frost

Ifølge DMI starter ugen ud med snebyger flere steder, især over de østlige egne, men i perioder også lidt eller nogen sol. Temperaturerne vil ligge mellem 1 grads varme og4 graders frost, men med en jævn til hård vind fra nord og nordvest vil det kunne føles markant koldere.

Om aftenen og natten er det imidlertid ikke nødvendigt med vindens hjælp, hvis man godt kan lide et koldt gys. For udover vekslende skydække og snebyger i særligt de sydvestlige egne, får vi også nattetemperaturer på mellem 3 og 8 graders frost - undtaget altså inde i landet, hvor det lokalt kan komme helt ned mellem 10 og 15 graders frost!

Mere hvidt fra oven

Tirsdag starter tørt ud med lidt eller nogen sol, særligt i den østlige del af landet, men i løbet af dagen bliver det mere skyet med spredte snebyger fra vest. Temperaturerne vil svinge fra 2 graders varme og ned til 2 graders frost.

Natten til onsdag bliver skyet og med mere udbredt sne vestfra, stedvist tøsne, og i syd vil man sandsynligvis få slud i stedet. I løbet af natten klarer det op, igen fra vest, men der vil stadig være byger med sne eller slud. Temperaturerne vil svinge mellem 3 graders varme og 3 graders frost.

Mere af det samme

På ugens tredje dag får vi stadig byger med sne eller tøsne visse steder, i syd igen med sandsynlighed for slud. Der vil dog også være chance for perioder med lidt eller nogen sol, og med temperaturer lige omkring frysepunktet, kan man godt få en flot vinterdag.

Når først natten falder på tager temperaturerne imidlertid et gevaldigt dyk ned mellem 3 og 9 graders frost, og i Nordjylland kan man få det endnu koldere.

Glatte veje

Efter en weekend med skiftevis plusgrader er der efterhånden en del sne, der er smeltet væk.

Det gør veje, fortove og alle mulige andre overflader våde, og med dags- og nattefrost i sigte de næste dage, gælder det om at være meget opmærksom på, at der kan være rigtig glat, selvom der måske ser ryddet ud.

Mest Læste

Annonce