Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2023 går på hæld: 9 kendte danskere, vi måtte sige farvel til

Generelle nyheder

28/12/2023 11:59

J. Bøgen

Der var både politikere, forfattere og musikere iblandt.

Tiden går sin gang, og en dag er vi her ikke mere.

Det er livets realiteter, og 2023 har også budt på et farvel til mange kendte danskere.

Tidligere tv-værter, dansedommere, sangere og forfattere - det er en bred skare, og vi har samlet 9 kendte danskere, der er gået bort i 2023.

Lise Nørgaard, 105 år

Hun er nok mest kendt som manuskriptforfatter bag "Matador", men Lise Nørgaards karriere som jounralist og forfatter bød på langt mere end den ikoniske serie.

Hun var både jounralist på ugebladet hjemmet og på Politiken, hvor hun særligt bruge sin position på sidstnævnte til at kæmpe for kvindesagen.

Blandt litterære udgivelser kan nævnes "Kun en pige" og "De sendte en dame".

Ritt Bjerregaard, 81 år

I sin politiske karriere nåede hun både at være undervisningsminister, socialminister og fødevareminister, men mange vil nok bedst huske hende for at have været EU-kommisær og overborgmester i København fra 2006 til 2010.

Hun blev faktisk den yngste kvindelige minister, da hun i sin tid blev udnævnt som undervisningsminister i en alder af 30 år.

Britt Bendixen, 81 år

Hun blev for alvor landskendt som dommer i "Vild med dans", hvor hun var fast deltager ved dommerbordet i intet mindre end 17 sæsoner.

Hun blev uddannet som danselærer allerede som 19-årig, men arbejdede det meste af sin karriere som koreograf.

Leo Nielsen, 67 år

Musikduoen Sussi og Leo blev halveret, da Leo Nielsen gik bort i februar 2023.

Sammen med sin kone, Sussi Nielsen, slog han igennem på Skansen i Skagen, hvor parret optrådte første gang helt tilbage i 1979.

De er kendetegnet ved at spille "klassisk dansk musik", og deres dedikerede fanbase rejste gerne landet rundt for at opleve parret.

Dario Campeotto, 84 år

Den folkekære entertainer blev for alvor kendt, da han i 1961 repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Centest med sangen "Angelique".

Siden blev det til en lang og glorværdig karriere som både sanger, entertainer og skuespiller, da han også gjorde sig på de skrå brædder i revyer og ved med i filmen "Han, hun, Dirch og Dario", hvor han spillede over for Dirch Passer og sin senere hustru Ghita Nørby.

Bengt Burg, 77 år

Har man sagt "Lykkehjulet", må man også sige Bengt Burg, som han nåede at være vært på mere end 3000 gange fra 1989 til 2000.

Inden da gjorde slog han dog igennem som radiovært på P1 og P3, og i 1988 blev han faktisk kåret som Danmarks bedste radiovært.

Peter Belli, 79 år

Som en sand pioner inden for pigtrådsmusikken har Peter Belli skrevet sig selv ind i de danske historiebøger med mere end 40 pladeudgivelser og ikoniske evergreens som "Ulven Peter", "Istedgade" og "København (fra en DC-9).

I løbet af sine mere end 50 år på forskellige turnéer nåede han også at varme op for kæmpenavne som The Rolling Stones og The Kinks, ligesom han også har været med i flere film og tv-serier.

Mette Gjerskov, 56 år

Den tidligere minister for fødevarer, landbrug og fiskeri blev første gang valgt til Folketinget for Socialdemokratiet i 2005.

Senere blev hun formand for Udenrigspolitisk Nævn, ligsom hun også har været næstformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Hun var uddannet agronom og blev senere ansat i Fødevareministeriet som embedsmand.

Jørn Mader, 76 år

Fra 1989 til 2003 var hang sommerens Tour de France og Jørn Maders stemme fast sammen, da han i den periode kommeterede verdens største cykelløb med sin faste medkommentator, Jørgen Leth.

Udover sit arbejde som journalist, både inden for sport og på en række forskellige medier, nåede Mader også at skrive flere bøger. Den sidste kom i 2022 og havde titlen "Sidste Tour", som han skrev sammen med Jørgen Leth.

Mest Læste

Annonce