Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du har sandsynligvis brugt udtrykket: Men ved du egentlig, hvad PS betyder?

Generelle nyheder

04/12/2023 10:44

J. Bøgen

Så har du lidt blæreviden til den næste julefrokost!

PS: I love you.

Titlen på en særdeles populær film, men der er uden tvivl mange elskere af filmen, der ikke ved, hvad titlen faktisk betyder.

Nuvel, de fleste kan nok gennemskue, at den direkte oversættelse er "PS: Jeg elsker dig", men hvad med forkortelsen?

Der er nemlig mange, der ikke aner, hvad PS faktisk står for, selvom stort set alle har brugt forkortelsen på et tidspunkt i deres liv.

Så nu får du svaret, så du kan blære dig med lidt paratviden til den næste julefrokost!

Post scriptum

PS står for post scriptum og stammer fra latin. Betydningen af ordet og forkortelsen er efterskrift.

På dansk skrives det i et sammenhængende ord, altså postscriptum, og forkortelsen kan skrives på to måder: PS eller p.s..

Det benyttes litterært i slutningen af en tekst, hvor forfatteren tilføjer en eller flere forhastede sætninger som et informativt tillæg til det som allerede er skrevet, eller som en tillægsoplysning uafhængig af tekstens øvrige tema.

Postscripta findes oftest i uformelle breve, tilføjet efter afsenderens underskrift. Samme type information kan også blive tilføjet i bøger og essays, men da er udførelsen ofte mere gennemtænkt og kaldes gerne efterord.

Flere andre betydninger

Forkortelsen PS har faktisk også en række andre betydninger, som dog ikke ligefrem kan siges at være alment indhold i slutningen af breve og e-mails.

Hjemmesider, der slutter med .ps har nemlig hjemme i Palæstina.

PS bruges også som en forkortelse for spillekonsollen PlayStation.

Ps er den videnskabelige forkortelse for et Petasekund (som er 31,7 millioner år ...), men hvis du bytter rundt på det store bogstav, så du skriver pS (Picosiemens), får du i stedet forkortelsen for en værdi for elektrisk ledningsevn.

Mest Læste

Annonce