Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Efter Pia: Sådan bliver vejret i juleweekenden

Generelle nyheder

22/12/2023 06:54

J. Bøgen

Tror du stadig på, vi får en hvid jul?

Pia har i den grad sat sit aftryk på de sidste dage inden juleaften, men i løbet af fredagen mister hun noget af sin kraft, og derfor er det relevant at kigge på, hvad der følger efter.

For med et par meget travle rejsedage både i dag og i morgen er det sidste, man mangler, når bilen er pakket med gaver, børn og kæledyr, at man skal holde i kø ved en bro, der er lukket på grund af vind, eller at toget holder stille på grund af et væltet træ.

Så hvordan ser vejret ud efter Pia? Lad os se, om vi faktisk får en hvid jul i år!

Sådan bliver juleweekenden

Ifølge DMI bliver fredag aften og natten til lørdag tildels klar, med enkelte byger sne, slud eller tøsne. Temperaturerne vil svinge lige omkring frysepunktet fra 2 graders frost til 3 graders varme, og selvom Pia er ved at være et overstået kapitel, vil der stadig være jævn til hård vind, som dog i løbet af natten aftager og bliver let til frisk de fleste steder.

Lørdag står vi op til lidt eller nogen sol, selvom der også kan være byger med slud eller tøsne. I løbet af dagen bliver mere skyet, startende fra vest, og temperaturerne vil svinge fra frysepunktet og op til 5 graders varme.

Natten byder på tiltagende vin (frisk til hård), og der vil komme nedbør vestfra, som kan være i form af sne eller slud. Med temperaturer fra 1 grads frost til 3 graders varme, er der imidlertid ikke udsigt til en særligt brugbar slutspurt i forhold til at få en hvid jul.

Juleaftensdag, søndag, kan man stå op til lidt sne eller slud, men i løbet af dagen ændrer det sig til regn, da temperaturerne kommer helt op mellem 7 og 10 grader.

Selve juleaften og julenat bliver det overvejende tørt med temperaturer mellem 5 og 8 grader, som dog vil føles koldere, da vi får jævn til hård vind fra vest.

1. og 2. juledag

D. 25. december, mandag, byder på byger og en anelse sol en gang imellem. Temperaturerne i løbet af dagen vil være mellem 5 og 9 grader, og natten til tirsdag falder de til mellem 3 og 6 grader.

I løbet af natten kommer der også et regnvejr ind over landet, som det ser ud lige nu, og det starter sydvestfra.

Det betyder også, at 2. juledag starter skyet med regn, men i løbet af dagen bliver det mere tørt med nogen sol. Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 7 grader, så der burde være mulighed for en skøn efter-juls-gåtur.

Så vi må nok skyde en hvid pil efter ønsket om en hvid jul i år.

Mest Læste

Annonce