Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forårets første weekend: Sådan bliver vejret

Generelle nyheder

01/03/2024 11:04

J. Bøgen

Har du planer om at tage en tur i haven?

Vi har ramt årets første officielle forårsdag, men nogen har vist glemt at fortælle det til vejrguderne.

Nuvel, det er ikke ligefrem snestorm og isnende koldt, men det er heller ikke sådan, at man ligefrem længes efter at gå rundt i t-shirt, drikke kaffen udendørs og gå i haven, når skydækket ligger tykt over landet.

I weekenden ligger der ifølge DMI en svag frontzone over Danmark, og den vil svækkes yderligere. Efter weekenden peger prognoserne på, at et kraftigt højtryk bygges op nord og nordøst for Danmark, som kan give en nordøstlig strømning af køligere luft.

Lørdag

Weekendens første hele fridøgn (for mange) starter mest skyet med stedvis tåge eller regn, især i den nordlige og østlige del af landet.

Senere kommer der opklaring fra sydvest, og der vil også følge lidt eller nogen sol med. Temperaturerne vil ligge mellem 5 og 10 grader, men nogle steder i Jylland kan man nå op på 12 grader.

Om aftenen og natten til søndag bliver det mest tørt og først ret klart mange steder, især i den sydvestlige del af landet, ellers skyet med stedvis tåge. Temperatuerne tager et mærkbart dyk til ned mellem 2 og 5 grader, lokalt måske endnu koldere.

Søndag

Søndag d. 3. marts starter tørt ud, men der vil også være gråvejr de fleste steder, ligesom der først på dagen også kan være stedvis tåge.

I løbet af dagen løsner skyerne sit tag i Danmark, og der vil være chance for lidt eller nogen sol. Temperaturerne kommer op mellem 7 og 12 grader.

Natten til mandag tager temperaturerne så igen et kraftigt dyk til ned mellem 3 og 7 graders varme.

Så helt overordnet set bliver overskriften for wekeendvejret: Lune dage, kolde nætter.

Mest Læste

Annonce