Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fra tocifret varme til nattefrost: Sådan bliver vejret i weekenden

Generelle nyheder

16/02/2024 06:40

J. Bøgen

Det kan man vist kalde en blandet landhandel.

Vi nærmer os foråret med hastige skridt, og med tocifrede plusgrader på termometeret disse dage, er der nok mange, der for alvor er begyndt at sukke og længes efter, at solen vil skinne, naturen vil blomstre, og at temperaturerne kommer endnu højere op.

Men ting tager tid, og det gælder ikke mindst årstidernes skiften. Kalenderen siger stadig februar, og det betyder, at, uanset om vi vil det eller ej, ja, så er det altså stadig vinter.

Så hvad har årets andensidste vinterweekend klar til os vejrmæssigt?

Fredag

Ifølge DMI vil der i dag være mulighed for lidt sol i den sydøstlige del af landet, men ellers bliver det en skyet affære med dis og regn eller byger mange steder. Temperaturerne vil dog stadig holde sig omkring de tocifrede tal, da vi kan vente mellem 7 og 12 grader i løbet af dagen.

I aften og i nat fortsætter det skyede vejr, og vi slipper heller ikke for regn. Derudover kan der også stedvist forekomme tåge eller dis, men det vil efterhånden klare op fra vest. Nattefrost skal vi ikke bekymre os om, da temperaturerne vil ligge mellem 3 og 8 graders varme.

Lørdag

Når vi ligger under dynen og kan tillade os at sove længe lørdag morgen, kan du passende tage et kig ud gennem vinduet, inden du beslutter dig for rent faktisk at komme ud af fjerene.

Der vil nemlig være mulighed for nogen eller en del sol, men særligt i de sydøstlige egne vil man opleve perioder med skyet vejr. Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 9 grader.

Natten til søndag starter tør og klar, men ud på natten kommer der skyer ind over landet fra vest, og så kommer kulden. Temperaturerne vil nemlig falde til mellem 3 graders frost og 2 graders varme.

Søndag

Efter en særdeles kølig nat står vi op til en søndag med skyet vejr i den vestlige del af landet, og efterhånden vil der også komme regn.

Ellers bliver det tørt, og der vil også være mulighed for lidt sol ind imellem. Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 9 grader.

Natten til mandag kommer der udbredt regn ind over landet, og med temperaturer omkring de 5 graders varme er der ikke noget, der tyder på, at det vil falde som sne.

Mest Læste

Annonce