Genrefoto: Presse-fotos.dk
Genrefoto: Presse-fotos.dk

Kan ende i snestorm: Gør dig klar til fredag

Generelle nyheder

06/02/2024 06:15

J. Bøgen

Det er godt nok dårlig timing!

Det er nok ikke gået manges næser forbi, at uge 6 er startet - vådt.

Regn, regn og atter regn, har præget mandagsdøgnet og natten til tirsdag, selvfølgelig med undtagelse af de steder, hvor nedbøren er faldet som slud eller tøsne.

Men Kong Vinter har altså meldt sin ankomst, og han kan ende med at skabe overordentligt meget ravage sidst på ugen.

Risiko for snestorm

TV 2 Vejret skriver, at når vi har overstået onsdag og torsdag, hvor vi kan opleve både sol og lokale snebyger, vil fredagen se markant anderledes ud, hvis prognoserne holder stik.

Mandag viste forskellige modeller nemlig, at der er mere sne på vej til Danmark. Meget af det.

Det er en front, der skal op over landet fra syd, og den kan give udbredt sne og slud, da temperaturerne samtidig også tager sig et nøk ned i forhold til de seneste ugers mildere plusgrader.

Som om det ikke var slemt nok, vil der også komme en del kraftig blæst fra øst, og hvis sneen ikke er tung nok til at blive liggende, giver det risiko for snefygning - og vi husker vist alle, hvordan det kan påvirke trafikken ...

Dårlig timing

Fredag i uge 6 markerer startskuddet på skolernes vinterferie mange steder i landet, og der vil uden tvivl være mange, der jubler over at kunne bygge en snemand ude i baghaven, hvis man ikke lige har pakket skiene for at drage mod sneklædte pister.

Uheldigvis markerer netop den fredag også en stor rejsedag, hvor danskere i tusindvis drager mod udlandet for at fejre en uges tiltrængt ferie, og hvis vejret ender med at lave ravage, kan det altså skabe store problemer.

Prognoserne lige nu viser, at nedbøren hovedsagelig vil falde som tøsne og slud, og hvis det holder stik, vil sneen være for tung til, at det vil skabe fygning.

Men der er lang tid til fredag, og prognoserne kan hurtigt ændre sig til det koldere.

Snestorm er defineret ved, at der falder mindst 10 cm sne på mindre end seks timer, samt en middelvindshastighed på mindst 10 meter i sekundet.

Mest Læste

Annonce