Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lurpak taber smørtest: Denne billige smør skal du købe i stedet

Generelle nyheder

30/03/2024 06:39

Kathrine Frich

Det kommer nok som en overraskelse for de fleste.

For mange danskere er Lurpak det eneste rigtige, når det kommer til smørbare produkter.

Det skriver Nyheder24

Selvom mange er af samme opfattelse på det punkt, så er det dog ikke ensbetydende med, at Lurpak er det bedste, du kan smøre på dit rugbrødsstykke til påske

Lurpak har tidligere tabt en test til et noget billigere produkt, og nu er det faktisk sket igen.

En faglært kok ved navn Hannah Grant er af B.T. blevet udsat for en blindsmagning; og resultatet er måske lidt overraskende for dem, der godt kan lide Lurpak.

Selve testen

Coop smørbar

Først smager Hannah Grant Coop smørbar, som koster 10,50 kroner, og den roser hun mildest talt til skyerne.

"Det smelter hurtigt i munden. Det smager meget dejligt. Det har sådan en god og lidt smøragtig smag", siger kokken, inden hun giver den 5 ud af 6 stjerner.

Sødergården

Den næste smør i testen er fra Sødergården og kan købes i Lidl for 10,30 kroner.

Den ender efter både ris og ros fra Hannah Grant at få tre ud af seks stjerner. Begrundelsen ligger i, at teksturen er "lidt ulækker".

Lurpak

Testens tredje smør er Lurpak, som du helt sikkert kender og sikkert også køber af og til. En pakke Lurpak koster 26,95 kroner og kan fås i flere danske dagligvarebutikker.

Kokken starter med at tale den godt op ved at sige, at den er god at smøre, og at den har en flot farve, men derfra går det ned ad bakke.

"Den har en virkelig mærkelig smag. Det er jeg faktisk lidt skuffet over", siger hun også giver den 2 ud af 6 stjerner, hvilket ikke ligefrem er imponerende, når prisen også er taget i mente.

First Price smørbar

Det næste produkt kan købes i Meny til 10,30 kroner, og det har navnet First Price smørbar.

For at sige det mildt så blæser smørret ikke ligefrem Hannah Grant bagover, og hun kan ikke finde på mange positive ting at fremhæve. Hun ender med at give den 1 ud af 6 stjerner.

Nem & smørbar

Til slut tester kokken Nem & smørbar fra Rema 1000, som kan købes til 10,30 kroner.

Efter at have smagt den beskriver hun den som "ikke dårlig, men bare kedelig". Kombineret med at konsistensen føles "mayoagtigt", får produktet 2 ud af 6 stjerner.

Konklusion

Coop smørbar løber afsted med en stensikker førsteplads, men Lurpak skuffer fælt. Det viser, at man måske ikke altid får de bedste produkter ved at bruge flest muligt penge.

Det er dog værd at huske på, at hver mand har egen præference, hvorfor du måske ikke er enig i, hvad kokken synes.

Det er altid sjovere at se sådanne smagstests, end det er at læse om dem. Hvis du ønsker at se hele videoen med ovenstående smagstest, skal du blot klikke HER.

Mest Læste

Annonce