Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ned til 4 graders frost: Sådan bliver vejret i starten af ugen

Generelle nyheder

20/11/2023 06:59

J. Bøgen

Brrr!

Efter er weekend i regnen og gråvejrets tegn, er der nok mange, der gerne vil have et ophold i nedbøren, så de lokale oversvømmelser rundt omkring i landet kan falde lidt.

Desværre ser det ikke ud til, at vejrguderne vil give os den pause - eller jo, måske lidt.

For mandag kommer til at blive endnu en gråvejrsdag med mange skyder og perioder med lidt regn mange steder.

Ifølge DMI skal man regne med mellem 2 og 5 mm regn mange steder, men lokalt kan man også få en reel tørvejrsdag - men altså stadig med masser af skyer.

Danmark delt i to 

De mange skyer og stedvis regn skyldes, at resterne af en gammel front stadig ligger henover Danmark og opdeler landet i to.

I den nordlige del af landet får man østenvind og temperaturer mellem 3 og 7 grader, og i den sydlige del kan man se frem til lidt mildere temperaturer, 5 til 9 grader, næsten ingen vind og stedvis tåge.

Som dagen skrider frem rykker fronten dog langsomt sydover, vinden drejer i hele landet til mellem øst og nordøst og temperaturen falder en anelse, så der i nat lokalt i Nordjylland kan forekomme nattefrost.

Sådan bliver vejret tirsdag

I morgen står vi op til lidt eller nogen sol og enkelte byger (især på Bornholm kan bygerne være med slud). Temperaturerne bliver mellem 2 og 6 graders varme, og vinden bliver svag til frisk fra nordøst, så regn med en rigtig kølig dag.

Om aftenen og natten til onsdag til dels klart vejr og især på Bornholm enkelte byger, der kan være med slud eller sne, men det bliver efterhånden mere skyet vestfra.

Temperaturen kommer ned mellem 4 graders frost og 2 graders varme, og svag til frisk vind omkring nordøst, som aftager og bliver svag til let fra skiftende retninger, i Jylland efterhånden svag til frisk vind omkring sydvest.

Mest Læste

Annonce