Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vinteren er på vej: Sådan bliver vejret i weekenden

Generelle nyheder

24/11/2023 07:05

J. Bøgen

Find det varme undertøj frem.

I dag starter den sidste efterårsweekend i 2023, og når vi i næste uge igen tager hjem for at holde to dage fri, er det også tid til at tænde det første lys i adventskransen om søndagen.

De sidste par dage er Danmark blevet rusket godt og grundigt igennem, men temperaturerne har i det mindste stadig holdt sig i plus, så vi ikke har skullet døje med isglatte veje og hvad der ellers hører med frostgrader (selvom der dog advares som glatte veje i store dele af Jylland og på Fyn her fredag morgen).

Men det ændrer sig nu. Ifølge DMI vil vi nemlig få kold luft de næste mange dage med vinterlige byger, og i næste uge kommer der også dagsfrost.

Sådan bliver weekenden

Fredag byder på nogen sol, men også byger, der kan være med slud eller tøsne. Først på dagen vil bygerne mest falde i Sydvestjylland og på Bornholm, men i eftermiddag i hele landet. Tempereaturerne vil være mellem 1 og 6 graders varme, men kombineret med jævn til hård vind fra nordvest og vest, ved kysterne op til kuling, kan det føles markant koldere.

I løbet af dagen aftager vinden lidt og drejer til nord, og i aften og i nat bliver det mest klart med kun enkelte byger, igen mest i den sydvestlige del, og til dels med slud og sne.

Temperaturerne ryger ned mellem 3 graders frost og 3 graders varme, men vinden aftager og bliver svag til jævn fra nord, ved Vestkysten og Jammerbugten frisk eller hård vind.

Lørdag byder på nogen eller en del sol, men også enkelte byger, der kan være med slud eller sne. Temperaturerne bliver lidt lavere end fredag og vil svinge mellem frysepunktet til 5 graders varme, varmest mod vest.

Om aftenen og natten bliver det dels klart vejr og kun få slud- eller snebyger.´, men temperaturerne ryger ned mellem 6 graders frost og 1 grads varme.

Søndag starter mest skyet mod sydvest, men ellers vil der være lidt eller nogen sol og lokalt enkelte sne- og sludbyger. Temperaturerne vil ligge mellem frysepunktet og 4 graders varme.

Om aftenen og natten mest skyet mod sydvest, og ellers stedvist klart og lokalt lidt slud eller sne. Temperaturer ned mellem 5 graders frost og frysepunktet, lokalt koldere.

Dagsfrost på vej

Der er jo et par dage til, og derfor kan tingene nå at ændre sig, men ifølge DMIs prognoser kan vi få reel dagsfrost allerede mandag med temperaturer mellem 2 grader frost og 3 graders varme.

Generelt skal vi indstille os på, at temperaturerne vil falde yderligere, som næste uge skrider frem, og den sne, der måtte komme, har faktisk mulighed for at blive liggende på grund af frosttemperaturer i dagstimerne.

Mest Læste

Annonce