Foto: Unspalsh

Genmanipuleret corona-vaccine - hvorfor er det nu pludselig ok?

Hvorfor stilles der ingen kritiske spørgsmål til de genmanipulerede coronavacciner der i øjeblikket udvikles overalt i verden - også her i Danmark? Kan det virkelig være rigtigt at denne nye type teknologi, som aldrig tidligere har været anvendt noget sted i verden, skal sprøjtes direkte ind i danskeres kroppe inden længe?

Vidste du at de coronavacciner der i øjeblikket bliver udviklet - og masse-indkøbt af stater og unioner - udvikles med baggrund i genmanipulation? Sikkert ikke - for næsten ingen danske aviser skriver om det. Men de laves med baggrund i såkaldt RNA -og DNA teknologi og genmanipulation. Men hvorfor er der i Danmark og Europa stor modstand mod genmanipuleret mad, der opløses i mavesækken, mens genmanipulerede vacciner, som skal sprøjtes direkte ind i modtagerens muskel tilsyneladende er helt ok?

Ja, corona har skabt helt nye muligheder for store bioteknologikoncerner, det er helt sikkert. Der ligger astronomisk store fortjenester og venter på de virksomheder som kommer først med vaccinerne. Og der er såmænd allerede indgået store statslige købskontrakter med disse firmaer. Bioteknologifirmaer som udvikler vacciner, med baggrund i en teknologi som aldrig før er blevet udviklet, lanceret og taget i brug noget sted i verden.

Til gengæld går processen hurtigere end nogensinde før. Aldrig før er nogen vaccine blevet presset igennem på så kort tid, som det sker nu. Normal tid for udvikling og godkendelse af almindelige vacciner er typisk 5-10 år afhængigt af hvor i verden vaccinen skal lanceres. Men nu hvor det er genmanipulerede vacciner, og det er mod den åbenbart helt ufatteligt særlige Covid-19 sygdom, så bliver det gennemført på under et år. Det er firmaer som blandt andre Moderna og AstraZeneca, der er igang med coronavaccine-udvikling. Flere lande bl.a. USA samt Tyskland, Frankrig, Holland og Italien i EU har allerede indgået kontrakter om køb af vacciner. Disse vacciner er RNA vacciner, mens den danske vaccine der udvikles af nogle forskere på Københavns Universitet, med 20 millioner kroner i støtte fra EU, er en DNA vaccine.

De aftaler der er blevet indgået mellem staterne og bioteknologivirksomhederne, sikrer virksomhederne ansvarsfrihed. Det betyder at ingen der eventuelt bliver syge eller kommer til skade af vaccine-indsprøjtningerne kan anlægge sag mod bioteknologifirmaerne efterfølgende. Er det ikke omsorgsfuldt af staterne sådan at tænke på deres borgeres sundhed og velbefindende?

Synes du det hele lyder mærkeligt? Så er du ikke alene. Mange mennesker i andre lande, som læser eller hører disse oplysninger, bliver naturligvis meget kritiske. Men her i Danmark er der næsten ingen der skriver eller taler om det. Det er måske det mest mærkelige ved det hele…?

For hvorfor fremstiller medier og myndigheder de nye genmanipulerede vacciner som den store ubetvivlelige redning - fra den i øvrigt politikerskabte lockdown? Hvorfor er det pludselig i orden at sprøjte genmanipulerede substanser direkte ind i menneskers muskler? Og hvorfor er bioteknologivirksomhederne sikrede mod sagsanlæg for mulige skader, sygdomstilfælde og dødsfald, mens vaccinemodtagerne ingen juridisk sikkerhed har?

Kilder:
https://www.nytimes.com/2015/03/10/health/protection-without-a-vaccine.html
https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_vaccine
https://en.wikipedia.org/wiki/DNA_vaccination
https://en.wikipedia.org/wiki/Nucleic_acid_sequence
https://www.sciencetimes.com/articles/25833/20200527/moderna-covid-19-va...
https://uk.reuters.com/article/us-astrazeneca-results-vaccine-liability/...
https://finanz.dk/bubble-indemnity-big-pharma-firms-will-not-be-held-acc...
https://www.sciencetimes.com/articles/25833/20200527/moderna-covid-19-va...
https://www.sciencetimes.com/articles/25736/20200519/moderna-covid-19-va...
https://www.statnews.com/2020/03/11/researchers-rush-to-start-moderna-co...
https://www.organicconsumers.org/news/altering-human-genetics-through-va...
https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article12219554.ece
https://videnskab.dk/teknologi-innovation/i-et-tomt-taarn-knokler-danske...
https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/statens-serum-institut-udvikler-...

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.