Foto: Unspalsh

Genmanipuleret corona-vaccine - hvorfor er det nu pludselig ok?

Hvorfor stilles der ingen kritiske spørgsmål til de genmanipulerede coronavacciner der i øjeblikket udvikles overalt i verden - også her i Danmark? Kan det virkelig være rigtigt at denne nye type teknologi, som aldrig tidligere har været anvendt noget sted i verden, skal sprøjtes direkte ind i danskeres kroppe inden længe?

Vidste du at de coronavacciner der i øjeblikket bliver udviklet - og masse-indkøbt af stater og unioner - udvikles med baggrund i genmanipulation? Sikkert ikke - for næsten ingen danske aviser skriver om det. Men de laves med baggrund i såkaldt RNA -og DNA teknologi og genmanipulation. Men hvorfor er der i Danmark og Europa stor modstand mod genmanipuleret mad, der opløses i mavesækken, mens genmanipulerede vacciner, som skal sprøjtes direkte ind i modtagerens muskel tilsyneladende er helt ok?

Ja, corona har skabt helt nye muligheder for store bioteknologikoncerner, det er helt sikkert. Der ligger astronomisk store fortjenester og venter på de virksomheder som kommer først med vaccinerne. Og der er såmænd allerede indgået store statslige købskontrakter med disse firmaer. Bioteknologifirmaer som udvikler vacciner, med baggrund i en teknologi som aldrig før er blevet udviklet, lanceret og taget i brug noget sted i verden.

Til gengæld går processen hurtigere end nogensinde før. Aldrig før er nogen vaccine blevet presset igennem på så kort tid, som det sker nu. Normal tid for udvikling og godkendelse af almindelige vacciner er typisk 5-10 år afhængigt af hvor i verden vaccinen skal lanceres. Men nu hvor det er genmanipulerede vacciner, og det er mod den åbenbart helt ufatteligt særlige Covid-19 sygdom, så bliver det gennemført på under et år. Det er firmaer som blandt andre Moderna og AstraZeneca, der er igang med coronavaccine-udvikling. Flere lande bl.a. USA samt Tyskland, Frankrig, Holland og Italien i EU har allerede indgået kontrakter om køb af vacciner. Disse vacciner er RNA vacciner, mens den danske vaccine der udvikles af nogle forskere på Københavns Universitet, med 20 millioner kroner i støtte fra EU, er en DNA vaccine.

De aftaler der er blevet indgået mellem staterne og bioteknologivirksomhederne, sikrer virksomhederne ansvarsfrihed. Det betyder at ingen der eventuelt bliver syge eller kommer til skade af vaccine-indsprøjtningerne kan anlægge sag mod bioteknologifirmaerne efterfølgende. Er det ikke omsorgsfuldt af staterne sådan at tænke på deres borgeres sundhed og velbefindende?

Synes du det hele lyder mærkeligt? Så er du ikke alene. Mange mennesker i andre lande, som læser eller hører disse oplysninger, bliver naturligvis meget kritiske. Men her i Danmark er der næsten ingen der skriver eller taler om det. Det er måske det mest mærkelige ved det hele…?

For hvorfor fremstiller medier og myndigheder de nye genmanipulerede vacciner som den store ubetvivlelige redning - fra den i øvrigt politikerskabte lockdown? Hvorfor er det pludselig i orden at sprøjte genmanipulerede substanser direkte ind i menneskers muskler? Og hvorfor er bioteknologivirksomhederne sikrede mod sagsanlæg for mulige skader, sygdomstilfælde og dødsfald, mens vaccinemodtagerne ingen juridisk sikkerhed har?

Kilder:
https://www.nytimes.com/2015/03/10/health/protection-without-a-vaccine.html
https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_vaccine
https://en.wikipedia.org/wiki/DNA_vaccination
https://en.wikipedia.org/wiki/Nucleic_acid_sequence
https://www.sciencetimes.com/articles/25833/20200527/moderna-covid-19-va...
https://uk.reuters.com/article/us-astrazeneca-results-vaccine-liability/...
https://finanz.dk/bubble-indemnity-big-pharma-firms-will-not-be-held-acc...
https://www.sciencetimes.com/articles/25833/20200527/moderna-covid-19-va...
https://www.sciencetimes.com/articles/25736/20200519/moderna-covid-19-va...
https://www.statnews.com/2020/03/11/researchers-rush-to-start-moderna-co...
https://www.organicconsumers.org/news/altering-human-genetics-through-va...
https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article12219554.ece
https://videnskab.dk/teknologi-innovation/i-et-tomt-taarn-knokler-danske...
https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/statens-serum-institut-udvikler-...

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne