Helsingør: Vikarer i ældreplejen koster 19,3 millioner kroner

Cirka 57 ubesatte stillinger i hjemmepleje og på plejehjem belaster vikarkonto i Helsingør Kommune.

Alene i første halvår af 2017 måtte Helsingør Kommune bruge 19,3 millioner kroner på interne og eksterne vikarer i hjemmeplejen og på de kommunale plejehjem. Årsagen er sygefraværet, der dog er faldende, og et stort antal ubesatte stillinger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I juni var antallet af vakante stillinger oppe på 57. Vikarforbruget var i samme periode året før på 14,9 millioner kroner. Alt dette fremgår af en orientering til medlemmerne af Socialudvalget.

De ubesatte stillinger påvirker også arbejdsmiljøet og servicen til borgerne.

Pleje- og omsorg under forandring.

Læs historien om en ny ledelse, der på rekordtid slog Thyra Frank's Lottekultur ihjel. 
 
 

- Vi hører fra vores medlemmer, at der bliver løbet rigtig stærkt. Og jeg kan også blive bekymret over kvaliteten af hjælpen, hvis der bliver brugt uuddannet personale. Borgerne har samtidig i dag ofte meget komplekse udfordringer, siger Lene Lindberg til Frederiksborg Amts Avis.

Hun er formand for FOA Nordsjælland, som organiserer social- og sundhedsassistenterne og social- og sundhedshjælperne.

- Det er næsten ikke til at finde en ledig social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedsmedhjælper i Nordsjælland, siger Lene Lindberg.

Det skyldes ifølge formanden blandt andet en reform på erhvervsuddannelsesområdet, som har nedsat elevlønnens størrelse, og at kommunerne de senere år har oprettet færre elevpladser.

- Mit budskab er, at kommunen skal oprette flere elevpladser, og samtidig tilbyde medarbejderne at arbejde på fuld tid, hvis de ønsker det, siger Lindberg.

Socialudvalgets formand Ib Kirkegaard (DF) oplyser, at udvalget er opmærksomme på sagen.

- Vi vil følge sagen tæt. Det er også et problem i forhold til servicen overfor de ældre, siger Ib Kirkegaard.

- Flere elevpladser og mere efteruddannelse til de ansatte er noget, som er på dagsordenen ved budgetforhandlingerne i år, siger han.

Emneord: Ældrepleje, udgifter til sundhed og ældrepleje, Helsingør Kommune, Vikarer, Ledige stillinger, Ældreomsorg, Ældreområdet, Hjemmepleje, Hjemmeplejeområdet, Hjemmehjælpere, Plejecentre
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.04.19 Infrastruktur
  Markant flere ældre udfordrer kommunernes økonomi

  De kommunale regnskabstal for 2018 viser, at kommunerne er pressede, både når det handler om at sikre kernevelfærden og at skabe rammerne for moderne og god velfærd. Og udfordringen bliver yderligere forstærket de kommende år, når antallet af plejekrævende ældre vokser.

 • 01.10.18 Velfærd
  Sjælland: Falske hjemmehjælpere på spil igen

  Der er igen grund til at minde borgere, der modtager hjemmehjælp, om kun at lukke døren op for folk, der kan identificere sig, skriver Roskilde Kommune.

 • 27.08.18 Infrastruktur
  3F: Historier om manglende arbejdskraft holder ikke

  Når fagforeningerne ringer med ledige, er der pludselig ansættelsesstop, fortæller 3F, der har tryktestet flere tilfælde, hvor medier fortæller om manglende arbejdskraft hos konkrete virksomheder. Murermester, svineavler og direktør mangler kun arbejdskraft, når de beklager deres nød i medierne, siger forbundssekretær.

 • 16.03.18 Velfærd
  Ni borgmestre viser Løhde en vej frem: En borger - en plan

  Ni frikommune-borgmestre står sammen om et opråb til innovationsminister Sophie Løhde: Vi skal af med det nuværende kludetæppe af lovgivning, der spænder ben for kommunernes arbejde og komplicerer borgernes hverdag.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.