Her er din guide til EU's betydning for din hverdag

Det europæiske samarbejde har stor betydning for borgernes hverdag. Nu har Europa-Parlamentet en site, der viser hvor meget. Med under et halvt år til EU-valget den 26. maj 2019 er den en god guide til debatten om EU's betydning for danskerne.

Skal du købe dine julegaver over nettet? Hører du julemusik? Går du op i andens og grisens velfærd? Drikker du vin til julefrokosterne? Og vil du gerne tabe dig, når juledagene er forbi?

Der er mange ting i din jul og i din hverdag, hvor EU har haft en finger med i spillet, selvom du måske ikke lige tænker over det.

Derfor giver vi i år en tidlig julegave til alle, der er interesserede i, hvad EU betyder for deres dagligdag.

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Selvom 84 procent af danskerne mener, at Danmark har draget fordel af EU-medlemskabet, er det tit svært for journalister og interesserede borgere at lokalisere præcis hvor og hvordan.

Derfor har Parlamentets forskningstjeneste nu lavet en hjemmeside ’Hvad EU gør for mig’, der gør det nemt at søge efter information om EU alt afhængig af, hvor man bor, hvad man arbejder med, eller hvilke emner der fylder på dagsordenen.

EU i den danske dagligdag

Den nye hjemmeside er spækket med information om den forskel, EU gør for borgere og virksomheder i Danmark. Hjemmesiden dækker hele EU og indeholder faktaark om ca. 1.400 regioner i EU. Dertil kommer ca. 400 tematiske faktaark, som dækker alt fra opera og stofmisbrugere til de projekter, der skal forbedre det danske grundvand og den offentlige transport.

Under fanen ”I mit liv” på hjemmesiden kan man nemt læse om, hvordan EU’s lovgivning har konsekvenser for EU-borgernes hverdag. Det gør man ved at klikke på emner som eksempelvis ”min fritid”, ”min sundhed” eller ”det jeg spiser og drikker”, hvorefter man kan gå i dybden med alt fra bananer til ammende mødre.

Hvis man klikker ind på ”I min region” på hjemmesiden, er Danmark opdelt i 14 regioner. Under hver af de 14 regioner kan man hurtigt finde tre EU-støttede projekter. Projekter, der fremmer alt fra grøn udvikling til en mere smidig infrastruktur.

Det er nu op til dig at gå på opdagelse på hjemmesiden. Siden er let at overskue, og du kan hurtigt klikke dig frem til noget, du kan få glæde af.

Men husk nu, du ikke kun skal spørge, hvad EU gør for dig. Det er også vigtigt, hvad du kan gøre for Europa! Så hvis du op til jul tager en pause fra risalamande, juletræspynt og gaveindkøb, kan du bruge et øjeblik på at skrive dig op til valgkampagnen på vores hjemmeside ’Denne gang stemmer jeg’. På den måde kan du være med til at tage ansvar for EU-valget og være med til at bestemme, hvad EU skal betyde i din hverdag de kommende år.

Emneord: Europabevægelsen, Europæisk samarbejde, Europa-Parlamentet, 101218
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også