Foto: Shutterstock

Her er særlig coronavariant fundet: Alle opfordres til at lade sig teste

Flere skoleklasser er sendt hjem i både Hørsholm og Rungsted, efter at der er fundet en særlig smitsom coronavariant i Hørsholm Kommune. Derfor opfordres alle borgere i kommunen nu at lade sig PCR-teste.

I Hørsholm Kommune er der fundet en særlig coronavariant, det oplyser Hørsholm Kommune. Den særlige variant er den brasilianske virusvariant. TV 2 Lorry har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, de bekræfter, at der er i Hørsholm Kommune er fundet en særlig coronavariant. 

Ekstra på vagt
Den brasilianske variant er at finde på Statens Serum Instituts såkaldte VOC-liste (variants of concern). Denne liste indeholder coronavarianter som myndighederne i Danmark er ekstra på vagt for. Grunden til at denne variant er på listen er fordi den vurderes til at være mere smitsom. 

Intensiverer smitteopsporingen
Hørsholm Kommune har valgt at intensivere smitteopsporingen. Det betyder at man isolerer nære kontakter i både andet og tredje led, hvor man førhen, kun isolerede andet led. “Vi skal have bugt med smitten, så jeg vil opfordre alle til at lade sig PCR-teste. Man skal tænke over, hvordan man opfører sig. Hygiejnen skal være god, der skal sprittes af, og så skal man tænke sig om, når man er sammen og gerne mødes udenfor i stedet for indenfor.” siger borgmester Morten Slotved.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.

 • 08.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune deler erfaringer om verdensmål med FN

  Kommunen er som den første kommune i Danmark blevet bedt om at bidrage med en rapport om arbejdet med verdensmålene til FN. Rapporten er netop offentliggjort på FN’s hjemmeside.

 • 26.05.21 Kommunalt
  Kommune præsenterer nyt projekt for social- og ældreministeren

  Tidligere på året fik Haderslev Kommune tildelt 9,18 million kroner fra Social- og ældreministeriets pulje til nærvær og omsorg i ældreplejen. De skal bruges til at skabe mere nærvær og fleksibilitet i hjælpen på ældreområdet.

 • 20.05.21 Kommunalt
  Smitten i dansk kommune fortsat høj

  På tærsklen til den næste fase i genåbningen er smittetallene i Norddjurs stadig på et højt niveau. En række initiativer er sat i gang for at vende udviklingen, og borgmester Jan Petersen opfordrer til fortsat fælles indsats for at knække kurven.

 • 19.05.21 Kommunalt
  Kommune beder om hjælp: Vil kortlægge stier og ruter

  Haderslev Kommune beder lokale om hjælp til at kortlægge så mange stier og ruter i kommunen som muligt, så alle kan få glæde af dem og komme ud i naturen.