Foto: Shutterstock

Her lukkes butikker og skoler i ny nedlukning

Smitten spreder sig stadigvæk og det får nu konsekvenser.

Nu lukkes der endnu mere ned, oplyses det. 

Coronavirussen er allerede gået hårdt ud over Danmark. Hele landet lukkede ned i foråret og nu er en større del af Danmark igen delvist nedlukket, imens smittetallene dagligt er noget højere, end vi tidligere har været vant til. 

Det er dog ikke kun herhjemme, at det er billedet lige i øjeblikket. På tværs af Europa er det tydeligt, at man andre lande står i samme situation. Et af dem er Tyskland. 

Og det får nu konsekvenser. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters. 

Omfattende nedlukning

Søndag offentliggjorde forbundskansler Angela Merkel nyheden om, at en ny omfattende nedlukning venter forude. Det skete efter et møde med landets 16 ministerpræsidenter. 

Konkret betyder det, at de tyske butikker skal holde lukket onsdag i denne uge og frem til 10. januar. Kun supermarkeder, apoteker og lignende får lov til at holde åbent. Det betyder også, at tyskerne blot har to dage tilbage til at få ordnet julegaveindkøbene i. 

Landets skoler lukkes også ned, ligesom arbejdsgivere opfordres til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Yderligere forbydes det også at drikke alkohol i offentligheden, fortæller Reuters. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.21 Europa
  Fælles indsats hjælper hospitalsudstyr til Ukraine

  Situationen i Ukraine har længe været presset og konfliktfyldt, og det har gennem de seneste år haft en bekymrende indflydelse på sundhedsvæsenet. Et samarbejde mellem Blue Water Shipping, den frivillige organisation ”Bevar Ukraine” og Aarhus Kommune har nu sikret, at en container fyldt med hospitalsudstyr er sendt afsted til landet.

 • 11.01.21 Europa
  Husk dette hvis du skal til Storbritannien efter Brexit

  Efter at Storbritannien nu har forladt EU, anbefaler DFIM, at du som bilist og lastbilchauffør medbringer det grønne kort ved kørsel i Storbritannien.

 • 08.01.21 Europa
  Ambassadør Mette Knudsen lander topjob i FN

  FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, har udpeget ambassadør Mette Knudsen til stedfortrædende særlig repræsentant i ledelsen for FN’s Mission i Afghanistan, UNAMA, som arbejder for fred og stabilitet i Afghanistan.

 • 29.12.20 Europa
  Ny aftale mellem Storbritannien og EU

  EU og Storbritannien har indgået en aftale på forhandlerniveau om, hvordan det fremtidige forhold skal se ud. Aftalen vil finde midlertidig anvendelse fra natten mellem den 31. december 2020 og 1. januar 2021 og dækker også transportområdet.

 • 01.12.20 Europa
  EU i kamp mod ulovlige kopivarer: Tusindvis af job står på spil

  EU-kommissionen vil styrke europæiske virksomheders kamp mod ulovlige kopivarer og deres konkurrenceevne mod globale konkurrenter fra Asien og USA. Tusindvis af jobs står på spil.